(©Reuters)
(©Reuters)

Realova nova realnost

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.04.21. | 10:06

Ni Mbape, ni Haland, nego štednja...

Budućnost Kilijana Mbapea još nije razrešena. I kako stvari stoje, neće u skorije vreme. Pari Sen Žermen suočen je sa tri "NE" od strane najboljeg mladog fudbalera sveta na tri rastuće ponude za nastavak saradnje, međutim ta činjenica ne daje Real Madridu nikakvu prednost. Španski AS piše kako je propast projekta Superlige u velikoj meri zakomplikovala pozicije Kraljevskog kluba, te Florentino Perez sada mora da istraži nove načine za popunjavanje rupa u budžetu.

*** Žele Superligu, nesvesni šta imaju pred sobom ***

Izabrane vesti

Neposredna ekonomska injekcija iz superligaške kase omogućila bi ublažavanje velikih gubitaka usled korona-krize i rekonstrukcije stadiona, okrepljenje klupskih finansija i pokretanje još jednog projekta kolokvijalnog naziva "Galaktikosi 2022". Spoznaja da od toga nema ništa teško je prihvaćena u Madridu.

Šta dalje za Real Madrid?

Perez je u poslednjem intervjuu javnosti pokušao da predstavi kako bez Superlige nema opstanka najvećih klubova, odnosno da niko neće dočekati 2024. godinu i famoznmu reformu Lige šampiona. I malo ko je poverovao u priču velikog bosa još većeg razočarenja. Ali sve ono što je izveo kao zaključke deluje kao realnost: A kazao je: Bez Superlige nema velikih pojačanja. Bez Superlige nema Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda!

"Takvi potpisi posle svega postaju nemogući. Bez novih prihoda ne možemo da razmišljamo u tom pravcu. Ni mi, niti bilo koji drugi klub. Real Madrid ima samo tri izvora prihoda: ulaznice, TV prava i sponzori. Kao takav Real ne može da se takmiči sa klubovima-državama".

Jedan od tih klubova na koje je Perez mislio nazvavši ih "klubovima-državama" jeste Pari Sen Žermen koji zahvaljujući strukturi vlasništva ima ogromnu podršku iz Katara, to jest od tamošnje vladarske porodice. Iz svega nije teško zaključiti da je prvi čovek Reala ljut na Parižane zbog njihovog stava i okretanja leđa Superligi. A imali su vrlo dobre odnose do prošlog ponedeljka...

To će biti još jedna prepreka na putu eventualne realizacije transfera Kilijana Mbapea.

U Parizu su i dalje rezervisani. Leonardo se oglasio, ali ništa konkretno nije rekao:

"Mbape? Preostala mu je još jedna godina ugovora, nije kraj... Generalno, optimisti smo da će ipak doći do nastavka saradnje".

Erling Haland nikada nije bio prva meta Madriđana, međutim daleko od toga da ga Real nema na radaru. Misle na Bernabeuu ko će na mesto Karima Benzeme, misle i maštaju o idealnom letnjem pazaru - i Mbape i Haland - no posle svega mnogo je izvesnije da će biti: ni Mbape, ni Haland.

I dok mediji širom Evrope spekulišu o sudbinama dvojice napadača koji će po svemu sudeći obeležiti narednu deceniju, oni "trpaju" nemilice. Kilijan Mbape dao je proteklog vikenda dva gola Mecu, pa je sada na učinku od 37 golova i 10 asistencija na 42 utakmice ove sezone. Dva puta mrežu je tresao i Erling Haland (protiv Volfzburga) za isti golgeterski učinak - 37 pogodaka. Doduše na manje utakmica, 38. Ima Norvežanin na sve ovo i 11 asistencija.



tagovi

Florentino PerezKilijan EmbapeErling Halandletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara