REZZIME DANA (petak): Bolonja u poslednji čas do nastavka sna, izdaja u Cvajti

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.03.24. | 23:22

Pročitajte ko vam je doneo novac 15. marta, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

SOSIJEDAD - KADIZ (tip 1, kvota 1,57) - rezultat 2:0

Šta može Trent Aleksander Arnold može i Takefusa Kubo. Nisu isti kvalitet, ni klubovi nisu za poređenje, ali kako je razmišljao engleski bek protiv Barselone, tako je i Japanac shvatio šta u savremenom fudbalu znači brzina razmišljanja. Krilni napadač Sosijedada je izveo potez nalik čuvenoj minijaturi Liverpulovog prvotimca u revanšu sa Barselonom proleća 2019. kad je požurio da izvezde korner i na nepostavljenu odbranu Katalonaca omogućio Divoku Origiju da poentira. Ta scena kao da je bila u malom mozgu Kuba kad je prilazio lopti da izvede prekid. Učininio je to tako što igrači Kadisa nisu uspeli da se postave na odgovarajući način, a Mikel Ojarsabal iskoristio da na centaršut Azijata reaguje petom i omogući zicer imenjaku Merinu, čiji je pogodak usmerio tim iz San Sebastijana ka prekidu negativne serije na Anoeti – 2:0.

Opširnije OVDE

KELN - RB LAJPCIG (tip 2, kvota 1,53) - rezultat 1:5

Uložio je Lajpcig 38.500.000 evra prethodnog jula u kupovinu Loisa Opende, a akvizicija iz Lansa pokazala se jednom od najubitačnijih u evropskom fudbalu ove sezone. Belgijski napadač neverovatnim fizičkim predispozicijama i kretnjama sa loptom podseća na nezaustavljivu gazelu koja ruši sve pred sobom u naletu na protivnički gol, a u ubedljivoj pobedi svog tima na gostovanju Kelnu 5:1 (1:1), dva puta se upisao u strelce. Openda je na taj način došao do brojke od 19 pogodaka u Bundesligi i sada je treći strelac lige sa samo dva manje od otklrovenja sezone Serua Girasija.

Opširnije OVDE

EMPOLI - BOLONJA (tip 2, kvota 2,35) - rezultat 0:1

Ako je iko sumnjao u domete i karakter izabranika Tijaga Mote, oni su ove noći još jednom pokazali da im se kraj ne naslućuje! Na gostovanju koje je prethodnih nedelja postalo jedno od težih na Čizmi, tim iz Emilija Romanje uspeo je da savlada Empoli golom u četvrtom minutu nadoknade i učvrsti se na četvrtoj poziciji italijanskog šampionata - 1:0 (0:0).

Opširnije OVDE

ESTORIL - PORTIMONENSE (tip 1, kvota 1,80) - početak rezultat 1:0

Bore se i Estorilo i Portimonense za goli život u portugalskoj eliti, a domaćin poslednje duela 26. kola na mnogo je boljem putu da ga izbori od svog večerašnjeg protivnika. Brazilski veteran Kasijano dao je gol za pobedu Estorila u 55. muinutu, za beg od zone ispadanja.

PENDIK - ISTANBUL (tip 1, kvota 1,67) - rezultat 1:0

U duelu dva najlošija tima u tekućoj sezoni turske Superlige, domaćin je trijumfovao golom u poslednjim trenucima utakmice. Halil Akbunar dao je svoj četvrti prvenstveni gol u takmičarskoj godini, a golmana gostiju Alpa Arda savladao je u sedmom minutu nadoknade vremena. Pendik sa sada ima samo bod manje od Fatih Karagumruka, Ankaragudžua i Hataja, dok je Istanbul otpisan i igraće naredne sezone u drugom rangu.

TULUZ - OLIMPIK LION (tip 2, kvota 2,55) - rezultat 2:3

Loše odrađeni letnji prelazni rok primorao je čelnike Liona da potroše najviše novca u čitavoj Evropi na zimska pojačanja (56.130.000 evra), kako svoju ekipu u narednoj sezoni gledali u Ligi 2. Ipak, ne samo da je neće gledati u drugoligaškom društvu, već će možda i na evrosceni. Ekipa Pjera Saža se preporodila sa novajlijama, među kojima je bez dileme najznačajniji Nemanja Matić, pa se može reći da nakon večerašnjeg preokreta i slavlja u Tuluzu i zvanično kreće u pohod na Evrope. Rajn Šerki je ušao sa klupe i sve prokrenuo u igri Liona. Dao je gol za 2:2 u 77. minutu, a onda je Lakazet krunisao veliko veče Lavova.

LEH POZNANJ - VARTA POZNANJ (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 2:0

Nadala se Varta da bi mogla da pomrsi račune gradskom rivalu u borbi za titulu, ali je Leh još jednom pokazao ko je glavni u Poznanju. Norvežanin Kristofer Velde dao je dva gola i tako primakao Leh na samo bod zaostatka Jagijeloniji i Šljonsku, koji dele prvo mesto. Treba istaći i da dva tima tek treba da odigraju svoj meč 25. kola.

GRONINGEN - DE GRAFŠAP (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 4:2

Prava goleada viđena je na Euroborgu, a Groningen je još jednom pokazao da mu nije mesto u drugoj ligi. Novi korak ka promociji u Erediviziju napravio je pobedom 4:2 protiv De Grafšapa. Heroj večeri bio je Romano Posterma. Momak rođen baš u Groningenu dao je het trik.

PRECRTANO

PADERBORN - AJNTRAHT BRAUNŠVAJG (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 1:2

Veliki korak unazad napravio je Paderborn u borbi za treće mesto na tabeli Cvajte, koje vodi u baraž za ulazak u Bundesligu. Ajntraht iz Braunšvajga trijumfovao je na Benteler Areni, a gol za pobedu 16. tima na tabeli dao je 24-godišnji Francuz Rajan Filip u 80. minutu. Paderborn je sada šesti na tabeli, sa četiri boda manje od trećeplasirane Fortune iz Diseldorfa, dok je Braunšvajg na mestu koje vodi u baraž za opstanak u Cvajti.

HERAKLES - GO AHED IGLS (tip 2, kvota 2,25) - rezultat 2:0

Morao je Herakles da prekine očajan niz, u kom je osvojio samo jedan od mogućih 12 bodova iz prethodna četiri kola. Savladan je sedmoplasirani Go Ahed Igls 2:0. Golove za trijumf domaćih dali su Jiz Hornkamp i Brajan Limbombe. Herakles je sada 14. na tabeli i pobegao je pet bodova baražu za opstanak.



tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara