REZZIME DANA (subota): Inter preživeo, Braga nije

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.01.24. | 23:50

Pogledajte ko vam je doneo novac 5. januara, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

INTER - VERONA (tip 1, kvota 1,20) - rezultat 2:1

Ukoliko osvoje Skudeto – a nesumnjivo su prvi favoriti – igrači, stručni štab i navijači Intera će se rado sećati 6. januara 2024. godine, kada im se otvorio put ka šampionskom znamenju. Jer teško je objasniti šta je sve tim iz Milana preživeo u sudijskoj nadoknadi. Na kraju je rezervista Fratezi doneo zlata vrednu pobedu 2:1, a šta se sve izdešavalo na Meaci pročitajte OVDE.

SAUTEMPTON - VOLSOL (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 4:0

Rutinska pobeda Svetaca za plasman u narednu fazu FA Kupa. Poveli su u šestom minutu preko Rajan Frejzera, koji je potom za 10 minuta u drugom poluvremenu rešio otklonio sve dileme asistencijom za Sekua Maru i novim pogotkom. Konačan rezultat postavio je Če Adam već u 78. minutu.

ČELSI - PRESTON (tip 1, kvota 1,22) - rezultat 4:0

Srpski golman Đorđe Petrović gledao je sa svoje linije vatromet njegovih drugova, koji su sa četiri efektna gola slomili Preston i prošli u narednu rundu takmičenja.

Opširnije OVDE.

MIDLZBRO - ASTON VILA (tip 2, kvota 1,53) - rezultat 0:1

Nije četa Unaja Emerija briljirala, ali je držala stvari pod kontrolom. Ipak, nije uspevala da probije bedem pred golom domaćina na Riversajdu, sve do 87. minutu kada je u junaka izrastao Meti Keš, pošto je zatresao mrežu Midlzbroa na asistenciju Daglasa Luiza i odveo Aston Vilu među 32 najbolje ekipe u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu.

KPR - BORNMUT (tip 2, kvota 1,43) - rezultat 2:3

Iskopao je Bornmut sebi bunar u prvom poluvremenu, pošto je domaćin blickrigom u finišu stigao do dva gola viška. Ipak, silovito su gosti otvorili drugo poluvremene, pa su već do 58. minuta preko Tavernijea i Mura poravnali rezultat. A onda je 69. Džastin Klajvert preokrenuo. Ispostavilo se da je tako postavio i konačan rezultat.

ARUKA - BENFIKA (tip 2, kvota 1,40) - rezultat 0:3

Očekivano rutinska pobeda Orlova. VAR je na kraju sprečio da Aruka doživi katostrofu, pošto je poništio dva gola gostima u uvodnih pola sata. Ipak, Rafa Silva, Orkun Kokdžu i Petar Musa su se postarali da Benfika bez ikakvih problema upiše nova tri boda u Primeiri.

SVONSI - MORKAMB (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 2:0

Očekivano, sastav iz Čempionšipa je bez većih problema izašao na kraj sa timom koji se nalazi dva ranga niže. Držali su Labudovi sve pod kontrolom, iako nisu došli do gola u uvodnih 45 minuta. Ipak, u nastavku su vrlo brzo poveli i potom u 87. minutu stavili tačku, pa tako nastavljaju borbu u FA kupu.

ARANDINA - REAL MADRID (tip 2, kvota 1,08) - rezultat 1:3

Držao se dostojanstveno četvrtoligaš iz gradića od oko 30.000 stanovnika protiv madridskog giganta. Izveo je Karlo Ančeloti kombinovani sastav u duelu šesnaestine finala Kupa kralja, a otpor Arandine slomljen je u 55. minutu golom Hoselua iz jedanaesterca. Samo minut kasnije mrežu domaćina zatresao je i Braim Dijas. U poslednjih pola sata publika je imala čast da na terenu vidi i Rodriga i Federika Valverdea, a Brazilac je u nadoknadi povisio na 3:0. Stigla je čak Arandina i do počasnog gola, kada je Naćo Fernandes u završnim trenucima meča zatresao sopstvenu mrežu.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

NICA - OSER (tip 1, kvota 1,95) - rezultat 0:0 /penalima 4:2/

Nije Nica uspela u 90 minuta da savlada Oser iako je imala dvostruko više pokušaja. Gosti su izdržali, otišlo se u penal seriju koja je počela promašajem domaćina... Ipak, naredna četiri izvođača francuskog prvoligaša su pogodila metu, dok su sa druge strane fudbaleri Osera promašili dva udarca sa kreča, te su tako završili učešče u Kupu Francuske.

BRAGA - GIMARAIŠ (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 1:1

Duel u "Kamenolomu" na najbolji način objašnjava zašto Braga nikako ne može da stane rame uz rame sa Portom, Benfikom i Sportingom, iako je već godinama tik uz njih. Nedostatak šampionskog gena pokazao se u osmom minutu nadoknade kada je 30-godišnji ofanzivni vezista Vitorije Gimaraiš Žoao Mendeš šokirao navijače na Munisipalu i dao izjednačujući gol. Braga posle 16. kola zauzima četvrto mesto u Primeiri sa sedam bodova zaostatka za vodećim Sportingom.


tagovi

klađenje rezzime tipovanjarezzimerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara