Aleksandar Pavlović (Foto: AFP)
Aleksandar Pavlović (Foto: AFP)

Rumenige i Henes o Pavloviću: Velike su šanse da ode na EURO, šteta što ne može već sad da zaigra

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 01:02

"On je igrač koji se vrlo dobro uklapa u vezni red Nemačke", kaže legendarni napadač Bavaraca i aktuelni član nadzornog odbora

Ostaće Aleksandar Pavlović bez debitantskog nastupa u dresu seniorske reprezentacije Nemačke u martu, ali Karl Hajnc Rumenige ne smatra da postoji razlog za brigu zbog toga što je mladi vezista Bajerna morao da otkaže dolazak u državni tim.

Veliku borbu vodili su nemački i srpski fudbalski savez oko Pavlovića. Julijan Nagelsman nije isprva nameravao da ga pozove za prijateljske utakmice sa Francuskom i Holandijom, ali je zbog napora koji su ulagali na Terazijama da ubede 19-godišnjaka da se odluči za zemlju iz koje je njegov otac bio primoran da reaguje. Vezni fudbaler Bajerna je prema navodima nemačkih medija dobio poziv na uštrb svog klupskog kolege Leona Gorecke, ali je zbog upale krajnika neposredno pred okupljanje morao da otkaže dolazak.

Izabrane vesti

I mada je tako propustio priliku da upiše debi i još bitnije - nametne se Nagelsmanu za predstojeće Evropsko prvenstvo, legenda Bajerna i aktuelni član nadzornog odbora Rumenige smatra da su velike šanse da se Pavlović nađe na konačnom spisku za kontinentalnu smotru čiji će domaćin biti upravo Nemačka.

"Smatram da su mu šanse da bude deo tima za EURO i dalje velike. On je igrač koji se vrlo dobro uklapa u vezni red Nemačke", kaže Rumenige.

Legendarni nemački napadač je takođe ponosan što je Bajern upravo u Pavloviću posle dužeg vremena dobio igrača iz svoje akademije dovoljno kvalitetnog za prvi tim.

"Zaista smo srećno što posle dugo, dugo vremena imamo igrača koji je odrastao u Bajernu i koji se izvanredno razvio ove sezone", dodao je Rumenige.

Uli Henes takođe ne očajava što je Pavlović morao da propusti reprezentativno okupljanje, jer kako kaže, vreme radi za njega.

"Šteta što ne može već sad da zaigra, s obzirom na to da je u vrlo dobroj formi. Ali tek mu je 19 godina tako da nisam zabrinut za njega."

U ponedeljak na konferenciji za medije o Pavlovićevoj odluci da odabere Nemačku pre Srbije govorio je i selektor Orlova Dragan Stojković Piksi.

"Mi smo pokušali sve, bilo smo od početka decembra u kontaktu sa njegovom porodicom, uključio se potom njegov agent Henes, a onda i sam Aleksandar. Bio sam spreman da mu pošaljem poziv sad u martu, ali po dogovoru koji smo imali, ostavili smo da se to reši posle Evropskog prvenstva. Ja sam to ispoštovao i to je toPretpostavljam da je pritisak veliki i da je morao njihov selektor da ga zove pod zastavu Nemačke. Nije tačna konstatacija da smo Pavlovića izgubili, zato što ga nismo ni imali. Da je igrao za naše mlađe kategorije, a onda otišao, onda da. Ništa nismo izgubili, bili smo maksimalno korektni i fer, FSS i ja, ali odluka je njegova takva kakva je, želimo mu sve najbolje", poručio je Piksi.


tagovi

Aleksandar PavlovićKarl Hajnc RumenigeUli HenesBajern MinhenFudbalska reprezentacija Nemačkefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara