Sadik tragičar večeri: Promašio dve kolosalne šanse, a Almerija veliku priliku da overi ulazak u Primeru

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.05.22. | 00:23

Fenjeraš Alkorkon odneo bod sa stadiona De los Huegos Mediteraneos - 1:1

Doneo je Umar Sadik ove sezone mnogo sreće navijačijma Almerije i bez sumnje je najslužniji što se njegova ekipa nalazi nadomak plasmana u špansku Primeru, ali je večeras bio veliki tragičar na stadionu De los Huegos Mediteraneos. Ekipa Hoana Rubija odigrala je samo 1:1 sa fenjerašom Alkorkonom, a Nigerijac je promašio dve najbolje šanse svoje ekipe do nadoknade meča. Gosti su poveli posle kontranapada u 81. minutu preko Horhea Zarfina, dok je konačan rezultat u trećem minutu nadoknade postavio Arnau Pujgmal - 1:1 (0:0).

Sadik je prvu veliku šansu propustio u 60. minutu, kada je izbio sam pred Ruiza Suareza iskosa sa leve strane, ali je gađao preko gola. Drugu veliku šansu nije iskoristio u 87. minutu, pri rezultatu 0:1, kada je odlično ispratio napad svog tima, ali je ovoga puta sa gađao pored gola.

Izabrane vesti

Tribine stadiona u Almeriji bile su spremne za spektakl i veliku proslavu. Doček igrača je bio spektakularan, kao i sama atmosfera, ali to kao da je opteretilo Rubijev tim i samog Sadika. Bivši napadač je bio izuzetno motivisan, dosta se kretao, bio konstatno opasan po protivničku odbranu, ali je na kraju zakazala realizacija, pa je ostao na učinku od 17 golova i devet asistencija.

Dosta problema u završnici meča, i trenucima kada je Rubijev tim po svaku cenu jurio gol, imala poslednja linija tima koju je predvodio Srđan Babić. Domaći štoperi su stajali dosta visoko u brojnim situacijama, što je omogućavalo brzim gostujućim napadačima da im pronađu prostor iza leđa. Tako je bilo i u kobnom 81. minutu, kada je umakao Zarfino i potom lagano prebacio Fernanda Rubija. Odlični golman Almerije samo nekoliko minuta kasnije skinuo je zicer gostima i sačuvao svoj tim u životu, pa su i njegove zasluge za ovaj bod podjednako velike kao i strelca izjednačujućeg gola.

Razloga za nezadovoljstvo zbog večerašnjeg rezultata bilo je i u Humskoj, s obzirom da Partizan s nestrpljenjem čeka bonus od 3.000.000 evra ako se Almerija plasira u Primeru dok je Sadik u njenim redovima.

Večerašnji kiks Almerije iskoristio je Eibar, koji se probio na prvo mesto zahvaljujući sigurnoj pobedi nad Tenerifama na svojoj Ipurui (2:0).

Domaćin je poveo golom drugog strelca Segunde Huana Dijega Moline, poznatijeg pod nadimkom Stoičkov u 19. minutu, dok je konačan rezultat postavio Ekspozito šest minuta pre kraja utakmice. Večeras je profitirao i Valjadolid, koji je slavio na Ibici zahvaljujući dva gola Šona Vjsmana (2:1) i tako uoči poslednjeg kola ima dva boda manje od vodećeg dvojca.

Velika i direktna bitka za poslednje mesto u plej-ofu vođena je u Las Palmasu, gde je domaćin savladao Ovijedo i gurnuo ga "ispod crte".

Ipak, svi večerašnji tragičari imaće popravni narednog vikenda u poslednjem kolu. Almerija gostujue Leganjesu i još uvek otovrenu mogućnost da se nađe direktno u Primeri. Eibar ide na noge upravo Alkorkonu, koji je danas zakuvao čitavu situaciju, dok će Valjadolid ugostiti Uesku. Ovijedo dočekuje Ibicu, dok Las Palmas ide na noge neugodnom Hihonu.

SEGUNDA, 41. KOLO:

Almerija - Alkorkon 1:1 (0:0)

Eibar - Tenerife 2:0 (1:0)

Đirona - Mirandes 2:0 (1:0)

Las Palmas - Ovijedo 2:1 (1:1)

Pnferadina - Leganjes 0:3 (0:2)

Ibica - Valjadolid 1:2 (0:1)

Kartahena - Amorebijeta 5:0 (2:0)

Fuenlabrad - Hihon 0:0

Ueska - Sosijedad B 3:2 (2:0)

Malaga - Burgos 0:1 (0:1)



tagovi

Umar SadikSegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara