Luka Jović (© FSS)
Luka Jović (© FSS)

Šala Luke Jovića: Fići Đuričiću smo dali pun džak lopti da ih nosi kući

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.09.21. | 04:55

Reprezentativci Srbije smatraju da je pobeda nad Katarom mogla da bude ubedljivija od 4:0

Možda je baš to ono što nam je nedostajalo. Godinama. I ranije su se busali u grudi reprezentativci Srbije kako među njima vlada fantastična atmosfera, međutim, pitanje je da li ju je narod prepoznavao. Sad je prepoznatljiva. Posle susreta sa Katarom (4:0) uočljiva na osnovu reči dvojice napadača.

Dušan Vlahović je pokazao koliko mu je stalo do uspeha reprezentacije reakcijom kad je od Filipa Đuričića saznao rezultat meča Portugal – Republika Irska (2:1), a Luka Jović našao način da šaljivim tonom sugeriše prvotimcu Sasuola da ga češće upošljava.

Izabrane vesti

Fićo, odigraj nekad loptu, možda bih još koji dao“, smeška se Jović posle pogotka u Mađarskoj. „Fići smo dali pun džak lopti, da ih ponese kući. Nadamo se da će protiv Luksembuga pokušati neku i da odigra, ha-ha-ha“.

Sve je lakše kad se pobedi. Čak nije toliko bitno što je naspram Orlova bio Katar, važnije je što su izabranici Dragana Stojkovića Piksija demonstrirali napadački fudbal.

Dobro smo otvorili meč, ozbiljno shvatili protivnika, iako ga mnogi navijači nisu. Pokazali smo da smo bolji i mirno priveli susret kraju“.

Na kraju je stigla vest iz Portugala da se razgoropadio Kristijano Ronaldo u finišu meča sa Ircima i otežao nam put ka Mundijalu.

Pratili smo, ali sve je do nas. Ako pobedmo sve do kraja, direktan putnik na Prvenstvo sveta će se odlučivati u Portugalu. Neće biti boljeg načina da pokažemo da zaslužujemo da idemo direktno na Mundijal, nego da pobedimo favorita u Lisabonu“.

Srbija je meč sa Katarom počela bez najboljeg strelca reprezentacije, Aleksandra Mitrovića, ali sa Lukom Jovićem i Dušanom Vlahovićem u napadu, Filipom Đuričićem iza njih, ofanzivnim krilima u liku Veljka Birmančevića i Darka Lazovića.

Da se primetiti u klubu da meni više prija kad igramo sa dva napadača. Tako je bilo ovaj put, to je formacija u kojoj bolje igram, tad mogu da pokažem više kvaliteta nego kad dejstvujem sam. Drago mi je što sam dobio šansu“, očekuje Luka Jović da bude u prvih 11 i protiv Luksembruga u subotu veče.

Očekuje Srbija tri boda, u trci sa Portugalcima za prvo mesto svaki je dragocen. A posle uvoda iz Debrecina samopouzdanje raste kao kvasac.

Dobra provera. Mogli smo malo bolje da se upoznamo. Istrčali smo se, uživali, rezultat je mogao da bude ubedljiviji, bilo je i grešaka, možda više nego što bi trebalo, ali je pozitivno što smo ubedljivo savladali ekipu koje je namučila Irsku, Azerbejdžan i Luksemburg“, podseća Filip Đuričić.

Opšte je mišljenje da je u sredu veče bio naš najbolji igrač.

Hteli smo da izađemo agresivno, damalo poremetimo protivnika, uspeli smo iz prve akcije (autogol posle Đuričićevog prodora i centaršuta), posle čega je bilo lakše. Odlično smo držali utakmicu u svojim rukama sve do pred kraj, kad je Katar stvorio dve prilike. Jedino bih apostrofirao da smo dosta šansi promašili“, dodao je Đuričić.

Statistika pokazuje da je Srbija šutirala čak 14 puta ka golmanu Sadu Al Šebu, od toga osam u okvir gola, četiri puta je bila precizna.

„Pobeda je mogla da bude ubedljivija, ali nema veze. Bitno je da smo slavili i dobro stajali na terenu, nadamo se da će lopte koje nisu ušle u mrežu u sredu zavšiti u njoj na narednim mečevima, kad bude daleko važnije nego u Debrecinu. Nama napadačima svaki gol znači. Postigao sam jedan, moglo je da ih bude više, ali neka. Kad bude trebalo lopta će ući. Bilo bi lepo da su one makazice završile u golu. Važno je i što smo uspeli da sačuvamo mrežu mirnom. Najbitnije da nastavimo u ovom ritmu, nebitno ko su strelci, da li Nikola Milenković, ja ili neko treći. Daj da dobijemo sve utakmice do kraja kvalifikacija, da odemo na Prvnestvo sveta, onda ćemo svi polagano“, dodao je Dušan Vlahović.



tagovi

Luka JovićDušan VlahovićFilip ĐuričićFSSfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara