Hajime Morijasu (Reuters)
Hajime Morijasu (Reuters)

Samuraji prete Hrvatskoj: Neka očekuju našu ofanzivu, spremni smo i za 120 minuta fudbala

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.12.22. | 20:12

Japan će kao autsajder sutra od 16.00 pokušati da napravi veliko iznenađenje i eliminiše vicešampiona sveta

Iako se u nokaut fazi Svetsko prvenstva u Kataru našla nekolicina timova koje je tamo malo ko očekivao, Japan je napravio možda i najveći podvig plasmanom nakon preokreta i pobeda nad Nemačkom i Španijom. Sada su se Samuraji nameračili na treći veliki skalp i prvo četvrtfinale u vlastitoj istoriji.

Niko ne spori da će u sutrašnjem okršaju ekipa Hajima Morijasua biti autsajder protiv Hrvatske, ali takođe niko ne može da zabrani Japancima da veruju, pa čak i da na neki način zaprete vicešampionu sveta.

Izabrane vesti

′′Radujem se utakmici protiv Hrvatske. Imali smo tri dana odmora što je veoma važno. Igrači su opušteni i fokusirani. Očekujem težak duel. Borićemo se do granica naše snage i spremni smo za 120 minuta fudbala", rekao je selektor Japana.

Japanci su pokazali da čak i kada im ne ide, imaju selektora sposobnog da sa klupe pronalazi nova rešenja, dodatnu energiju. Tri od četiri pogotka Japana postizali su rezervisti čijim ulaskom je selekcija iz Zemlje izlazećeg Sunca postajala izrazito ofanzivna.

"Izvršićemo pritisak na protivnika, biti agresivniji, jer nam nije bila namera ni da igramo defanzivno protiv Nemačke i Španije. Nije bila ni tada, a neće ni sada. Hrvati mogu da menjaju stil igre i mi ćemo biti spremni. Izaći ćemo na teren vrlo ofanzivno orijentisani. Protivnik ima odli;ne fudbalere, oni su vicešampioni sveta. Lako se adaptiraju na različite situacije i očekujem sjajnu utakmicu", zaključio je Morijasu

Biće ovo treći okršaj Japana i Hrvatske na Svetskim prvenstvima, a Samuraji još ne znaju za pobedu. Vatreni su uh pobedili u grupnoj fazi 1998. godine, a osam godina kasnije u Nemačkoj, takođe u prvom krugu takmičenja bilo je 0:0.


tagovi

fudbalska reprezentacija Japanareprezentacija JapanaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara