©MN Press
©MN Press

Saša Ilić jesenji šampion Bugarske

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.12.22. | 17:41

CSKA na liderskoj poziciji dočekao zimsku pauzu

CSKA iz Sofije je jesenji šampion Bugarske. Ekipi srpskog stratega Saše Ilića pogodovao je rezultat današnjeg derbija između Ludogoreca i Levskog (0:0), pa je velikan iz Sofije na zimsku pauzu odlazi sa bodom prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona. CSKA nakon 18 odigranih kola ima 14 pobeda, te po dve pobede i poraza. Osvojio je 44 boda, uz gol-razliku 34:9.

Glavni akteri današnjeg derbija bili su VAR i glavni arbitar Stanislav Todorov. Ludogorecu je u 30. minutu prvo dosuđen jedanaesterac u 30. minutu, a onda je ta odluka poništena posle gledanja snimka. U 63. minutu radovali su se gosti, kada je mrežu Ludogoreca pogodio Georgi Milanov, ali je taj pogodak takođe poništen odlukom iz VAR sobe. Levski je definitivno mogao do pobede u 70. minutu, ali se tada tresao okvir gola na kom je stajao Seržio Padt.

Izabrane vesti

Saša Ilić je letos preuzeo prilično užarenu klupu najtrofejnijeg bugarskog kluba koji šampionsku titulu nije osvojio punih 14 godina ili od sezone 2007/2008. Došao je na pola puta, ali ga čeka žestoka bitka sa Ludogorecom, koji ima 11 uzastopnih šampionskih timula i dobro zna kako se vode odlučujuće borbe za najvažniji trofej u bugarskom fudbalu.

Bugarsko prvenstvo se nastavlja u drugoj nedelji februara 2023. godine.



tagovi

Saša IlićCSKA Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara