Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Šeik Mansur sazvao hitan sastanak, hoće Mbapea i ne pita šta košta

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 03:26

Mančester Siti ušao u trku za jednog od najboljih fudbalera današnjice...

Sudbina Kilijana Mbapea biće glavna tema sve dok jedan od najboljih fudbalera današnjice ne donese konačnu odluku o tome gde će nastaviti karijeru. Situacija je trenutno sledeća: Pari Sen Žermen pokušava da ubedi brzonogog napadača da potpiše novi ugovor i ostane deo jednog od najspektakularnijih trilinga u istoriji fudbala, zajedno sa Leom Mesijemi i Nejmarom; Florentino Perez i Real Madrid uvereni su da dobijaju bitku jer Mbape navodno želi samo na Santijago Bernabeu, dok na Etihadu (za sada) tihuju spremajući bombu nad bombama.

Ako je verovati Janu Mekgeriju i Dankanu Kastlesu, engleskim novinarima specijalizovanim za fudbalsko tržište, u Sitiju su rešeni da ozbiljno uđu u trku za Kilijana Mbapea. U tom cilju prvi čovek kluba šeik Mansur pozvao je na hitan sastanak Ferana Sorijana i Čikija Begiristaina, ljude zadužene za dovođenje igrača, saopštivši im kako glavna tačka daljeg razvojnog programa Sitija treba da bude ni manje ni više do Kilijan Mbape.

Izabrane vesti

Prebogati gazda navodno je poručio španskom dvojcu da se ne obaziru previše na novac i da urade sve što se može kako bi Francuz odbrao Mančester Siti pre Real Madrida. Otuda, tvrde dalje Kastels i Mekgeri, u najskorije vreme trba očekivati da Mbape preko posrednika dobije kart blanš da upiše sopstvene zahteve koji bi uključivali verovatno i rekordan bonus za potpis ugovora.

A sve usled činjenice da aktuelnom šampionu sveta sa Francuskom ugovor ističe idućeg leta.

Mansur je veoma nezadovoljan zbog dva neuspeha na pijaci tokom ovog leta. Želja je bio Mesi - otišao u Pariz; svim snagama onda se krenulo na Harija Kejna - ostao u Totenhemu. Šeik tako želi da stavi tačku na poraze za pregovaračkim stolom i ugrabi momka na kom bi mogao da gradi budućnost.

I dok se nešto veliko kuva u Mančesteru Mbape se ne oglašava povodom nastavka karijere. Od ranije je poznata njegova naklonost Realu, međutim ni PSŽ ne planira da se tek tako preda. Klub sa Parka prinčeva kani da pokrene sve ubeđivačke mehanizme kako bi ga zadržao. Između ostalog, sa Kilijanom bi razgovor trebalo da obave Nejmar i Mesi.

"Pokušaćemo sve, želimo da mu pokažemo da cela svlačionica želi da ostane. Uradićemo ono što je potrebno da se oseti voljenim ovde i donese pravu odluku", kazao je nedavno Ander Erera.

Na prvih osam utakmica ove sezone Kilijan Mbape postigao je četiri i namestio još toliko golova. Međutim saradnja sa Mesijem i Nejmarom za sada nije blistava. To je ono što najviše brine navijače i ljude u Parizu. Moraće Maurisio Poketino po ubrzanom postupku da uigra udarnu trojku kako bi PSŽ mogao da bude ravnopravan kandidat u trci sa Realom i Sitijem.


tagovi

Kilijan EmbapeŠeik Mansur

Obaveštavaj me

PSŽ
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara