Kilijan Mbape (@Reuters)
Kilijan Mbape (@Reuters)

Mbape & Real: Plata, klauzula, bonus za potpis i poslednji (uzaludan) pokušaj Pariza

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.09.21. | 13:27

Jedan od najboljih igrača današnjice već je doneo odluku, igraće za značajno manje para nego što mu PSŽ nudi...

Fudbalska pijaca zatvorena je već unih desetak dana, međutim "slučaj Mbape" i dalje intrigira javnost. Pari Sen Žermen je dobio bitku sa Realom krajem avgusta, uspeo da se odbrani od svih napada Florentina Pereza (prema španskim i francuskim medijima Madriđani su išli s ponudom i do 200.000.000 evra), ali daleko od toga da Parižani mogu da se pohvale kako su dobili rat. Štaviše, kako dani prolaze i kladionice stručnjaci za fudbalsko tržište gotovo da postaju uvereni u jedan od najvećih poslova u istoriji fudbala.

Podsetimo, Kilijanu Mbapeu ugovor ističe idućeg leta, a to znači da Real već 1. januara može bez kontaktiranja Pari Sen Žermena da započne pregovore sa mladim asom.

Izabrane vesti

Na Parku prinčeva još se nisu definitivno predali, u planu imaju da nastave da povećavaju ponudu za novi dvogodišnji ugovor (Mbape je navodno već odbio 20 i 25 miliona neto po godini), čak su u celu priču uključili predsednika države Emanuela Makrona, no kako trenutno stvari stoje - šanse su im male. Da ne kažemo teoretske.

Madridski AS tako predviđa da će PSŽ u oktobru izaći pred Kilijana Mbapea i njegove predstavnike s cifrom od 36.000.000 evra godišnje, ali da če ishod biti isti - ne, ne i ne!

S druge strane, Kraljevski klub neće biti ni izbliza toliko izdašan (govori se da će Mbapeov ugovor glasiti na 20.000.000 evra neto po godini, plus 30.000.000 za potpis), međutim brzonogi napadač već je doneo odluku, verujući da je za njegovu karijeru najbolje da bude predvodnik novih Galaktikosa na renoviranom Santijago Bernabeuu stadionu, u novoj eri koju na leto 2022. započinje najveći klub na planeti.

Kada stavi paraf na ugovor sa Realom - a Španci to očito ne dovode u pitanje - Kilijan Mbape imaće u ugovoru izlaznu klauzulu postavljenu na MILIJARDU EVRA, tvrdi AS. Na taj način Kraljevići žele da se zaštitite od potencijalnih napada u budućnosti. Isti "štit" stavljen je i pred Benzemu, odnosno Fede Valverdea. A imao ga je i Kristijano Ronaldo.



tagovi

Kilijan Embapeletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara