©Reuters
©Reuters

Šest reprezentativaca preveliki hendikep: Porto nadoknadio minus dva, ali bez snage za preokret

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 23:51

Aktuelni šampion remijem otvorio takmičenje u Liga kupu Portugalije protiv Mafre (2:2)

Apsolutna pažnja fudbalske javnosti u katuelnom periodu usmerena je ka Kataru i Svetskom prvenstvu koje je u jeku, međutim paralelno sa susretima drugog kola grupne faze, klubovi u Portugaliji će početi svoje izazove u Liga kupu. U neobičnoj situaciji, u periodu kada je u praktično čitavom svetu stao ozbiljan klupski fudbal, igrači Porta počeli su takmičenje na pomenutoj pozornici i bez šestorice reprezentativaca uspeli da osvoje bod protiv Mafre - 2:2.

Bez reprezentativaca Dioga Koste, Pepa, Otavija, Eustakija, Mehdija Taremija i Marka Grujića., kao i niza povređenih ili rovitih igrača, Zmajevi su izašli na megdan motivisanom drugoligašu koji je već u 16. minutu nagovestio iznenađenje golom Ence Fatija, posle brze kontre koju je poveo po desnom boku Laoader, a potom nesebično uposlio usamljenog saigrača na drugoj strani. Prednost Mafre u 42. minutu udvostručio je Gilerme sa bele tačke posle igranja rukom Uribe.

Izabrane vesti

Ipak, domaćin je u nastavku uspeo da popravi utisak i da preko ofanzivca Pepea preoplovi zaostatak. Brazilski fudbaler iskoristio je neopreznost rivala i akciju kroz sredinu terena krunisao golom. Potom, u 70. minutu golom Martineza stigne i do izjednačenja posle još jedne konfuzne reakcije defanzive rivala. Potpuni preokret ispostavio se međutim kao nemoguća misija iako su gosti u 88. minutu ostali sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Mateusa.

LIGA KUP PORTUGALIJE – 1. KOLO

Petak

Porto - Mafra 2:2

/Pepe 48, Martinez 70 - Fati 16, Gilerme 42/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara