Pep Gvardiola i Bernardo Silva (©Reuters)
Pep Gvardiola i Bernardo Silva (©Reuters)

Silva i Gvardiola imaju pakt koji daje Barseloni nadu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 08:43

Portugalski vezista na raskrsnici

Bernardo Silva je prioritetna opcija Ćavija Ernandeza u slučaju odlaska Frenkija de Jonga i to je svima jasno već nekoliko dana.

Holandski vezista nalazi se na izlaznim vratima i Barselona pokušava da izvuče što je više novca moguće kako bi se pokrila rupa u kasi ali i servisirao preostali dug prema Ajaksu, međutim njegov odlazak neće biti realizovan dok se ne ispune dve stvari. Prva je da klub sa stadiona Kamp Nou dobije ponudu koja zadovoljava ogromne apetite, druga je da se dogovori transfer igrača koji može da unapredi igru Barselone i ponudi više od De Jonga.

Izabrane vesti

Ćavi je svima jasno stavio do znanja da je čovek koji mu je potreban Bernardo Silva i klupko je polako počelo da se odmotava iako i dalje sve to izgleda kao preambiciozan posao kluba čiji su dugovi i dalje preko milijardu evra.

Nedelja, 20.45: (1,30) Španija (5,80) Češka (12,0)

Silvin agent Žorž Mendeš bio je u sredu na večeri sa predsednikom Barselone Đoanom Laportom, zatim njegovom svitom Rafom Justeom, Mateuom Alemanijem i Đordijem Krojfom, a jedna od tema razgovora bila je upravo Silvin status u Mančester Sitiju. Ono što su vodeći ljudi Barselone čuli i te kako uliva nadu da je čudo moguće. Portugalski reprezentativac posle osvajanja još jedne titule engleskog šampiona želi da promeni sredinu i sa Pepom Gvardiolom ima pakt po kojem ima njegovo obećanje da može da ide u slučaju da to poželi. Naravno, po adekvatnoj ceni. A ona iznosi oko 100.000.000 evra!

U Barseloni su svesni da trenutno nikako ne mogu da izađu pred Siti sa takvom ponudom zbog nagomilanih finansijskih problema i činjenice da od leta kreće otplata transfera Ferana Toresa rasparčana u više rata, međutim Laporta poslednjih dana radi sve što je u njegovoj moći da klub u novu obračunsku godinu uđe čistih papira i ne prekrši finansijski fer-plej što bi dodatno zakomplikovalo život kluba. Opcije postoje, uz transfer De Jonga razmatraju se i opcije prodaje prava na korišćenje brenda, plus još neki finansijski manevri koji bi omogućili lagodnije funkcionisanje.

Inicijalni kontakti Barselone i Sitija, iako samo informativnog karaktera, su već obavljeni. Zasad nije bilo nikakvih konkretnih razgovora o transferu, sve zavisi od Silvine želje, a on želi Barsu. Naime, Mundo Deportivo navodi da je Portugalac želeo da promeni sredinu i prošlog leta, ali se katalonski gigant nalazi na rubu propasti i nije bilo realno.

Zato bi ovog leta moglo da se desi. Mada je i sada cela priča na dugačkom štapu. Mogla bi ovo da bude jedna od transfer saga narednih sedmica...


tagovi

Mančester SitiBarselonaBernardo SilvaPep GvardiolaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara