Bernardo Silva (©Reuters)
Bernardo Silva (©Reuters)

Barsin (pre)ambiciozan odgovor na De Jongov odlazak – Bernardo Silva

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 08:45

Da li će i Siti saglasiti, već je sasvim drugo pitanje

Mančester junajted se navodno javio s ponudom od 60.000.000 evra i još 20.000.000 u bonusima i u Barseloni su se mislima već pozdravili sa Frenkijem De Jongom. Nije bio promašaj, ali nije ni ubedio ljude sa Kamp Nou stadiona da može da postane najbolji na svojoj poziciji. Stoga su u Barsi spremni da prihvate Junajtedovu ponudu, a onda da taj novac ulože u plavu stranu Mančestera i iz Sitija dovedu ni manje ni više nego Bernarda Silvu!

Koliko će Građani da traže? Boga pitaj. Silva ima ugovor do 2025. i Siti je u komfornoj zoni. Katalonci se uzdaju u procenu da Bernardo istinski želi u Barselonu. Kako Pep Gvardiola ne voli da drži nezadovoljne igrače možda bi tu bilo prostora za kakav dogovor i nekakvo realno obeštećenje. Jer ako Siti bude insistirao na tržišnoj vrednosti igrača – Barselona neće imati da plati. Bez obzira na taj novac od De Jonga.

Izabrane vesti

Potpredsednik Barselone zadužen za ekonomska pitanja Eduard Romeu baš je u današnjem intervjuu za Sport rekao da bi klub izašao iz finansijskih problema samo ako bi neko došao i momentalno strovalio u klub oko 500.000.000 evra! Pošto se to neće desiti Barsa će još koju godinu morati da bude oprezna i pažljivo vuče svaki korak.

Ovaj sa Silvom nam baš i ne izgleda tako. Ne zato što je on loš fudbaler, naprotiv, već zato što je u najboljim godinama, na vrhuncu karijere i sa verovatno najvećom tržišnom vrednošću koji će imati u karijeri. A takvi su igrači obično rezervisani za klubove sa dobrom bankovnom slikom. Ranije je takva bila Barselona, sada je tu Real, pa Bajern, naravno Pari Sen Žermen i Siti…

Igrački – sasvim druga priča. U Silvine kvalitete niko ne sumnja. Pitanje je samo: kako do njegovog potpisa? Mundo Deportivo navodi da je predsednik Đoan Laporta baš juče razgovarao sa Žoržom Mendešom. Bernardo Silva navodno hoće u Barselonu i čeka konkretnu ponudu da s njom ode pred čelnike Građana.

Ali zašto bi to Siti dozvolio? To nam nije jasno. Posebno za obeštećenje u rangu ovog De Jongovog. Silva je ipak kvalitetniji fudbaler, bar trenutno.



tagovi

Bernardo SilvaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara