Uroš Spajić i Oskar Bobo
Uroš Spajić i Oskar Bobo

Spajić i Dragović saglasni: Nismo se obrukali, navijači mogu da budu zadovoljni

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 21:31

"U jednom momentu sam bio na 20 metara od njihovog gola. Želeo je šef da rizikujemo", kaže bivši defanzivac Krasnodara

Zbog teške povrede nije igrao nedeljama, a onda je Uroš Spajić odigrao svaku od dosadašnje četiri Zvezdine u decembru. Ova večerašnja, pak, bila je daleko zahtevnija, posebno za 30-godišnjeg defanzivca, s obzirom na to da je tek ušao u željeni ritam.

Bivši defanzivac Krasnodara odigrao je protiv Mančester Sitija prvu utakmicu u Ligi šampiona ove sezone i uprkos tome što su crveno-beli pretrpeli i peti poraz, Spajić smatra da njihove pristalice mogu biti zadovoljne kako su njihovi ljubimci izgledali protiv mančesterskog tima.

Izabrane vesti

"Nisam dugo igrao, sada sam vezao četiri utakmice... Bilo je posebno naporno. Pokušali smo da izađemo hrabro, da izađemo visoko, potrošili smo dosta energije, jurili smo se po terenu sa njima ’jedan na jedan’. Oni su pokazali individualni kvalitet u svim situacijama. Imali smo dobre šanse da uvedemo utakmicu u interesantniji smer, ali nismo se obrukali. Navijači mogu biti zadovoljni", kaže Spajić.

Otkrio je Spajić da je trener Barak Bahar od njega i saigrača zahtevao da pritisnu fudbalere Sitija visoko na njihovoj polovini.

"Jako je teško juriti njihove igrače po celom terenu. U jednom momentu sam bio na 20 metara od njihovog gola. Želeo je šef da rizikujemo. Primili smo golove kada nije bilo toliko kritično. Ostaje žal, ali nismo se obrukali", kaže Spajić.

Njegov partner u odbrani i kapiten ekipe Aleksandar Dragović bio je poprilično nezadovoljan igrom posle remija sa Jang Bojsom u Beogradu, ali je posle utakmice sa Sitijem bio znatno zadovoljniji uprkos porazu.

"Moglo je više od jednog boda. Svaka čast momcima, borii smo se. Šteta. Znali smo protiv koga smo igrali. Hteli smo za navijače da uzmemo makar bod."

Šta je nedostajalo da bi Zvezda na kraju došla do tog boda?

"Igrali smo presing, jedan na jedan. Išli smo na sve ili ništa. Imali smo šanse, dobre kontre, falio jet aj poslednji pas, da je tu bilo malo više koncetracije... Ne znam da li je penal bio, čuo sam da jeste. Onda smo se vratili. Moramo da učimo iz ovakvih utakmica. Ne smemo da pravimo te greške. Opet smo lake golove primili, nema veze što je Siti, to ne smemo da dozvoilimo. Ni protiv Partizana sada", zaključio je Dragović.


tagovi

FK Crvena zvezdaAleksandar DragovićUroš Spajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara