(©FK Crvena zvezda/Facebook)
(©FK Crvena zvezda/Facebook)

Spartakova ponuda Erakoviću: Za četiri godine minimum 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 11:05

Sve je izvesniji jedan od najvećih transfera Crvene zvezde u novijoj istoriji

Uvek u prelaznom roku može da dođe do kopernikanskog zaokreta, ali deluje da će Crvena zvezda uskoro finiširati jedan od najvećih transfera u novijoj istoriji. Odnosno da će Strahinja Eraković krenuti putem Nemanje Vidića i zadužiti opremu bratskog Spartak iz Moskve.

Čitali ste već o detaljima pregovora dva rukovodstva, koji i dalje traju, ali ne bi bilo iznenađenje da srpski šampion uskoro inkasira 7.000.000 evra (u jednoj rati) i 10 posto od naredne prodaje reprezentativca Srbije. To je potencijalni transfer u rangu Marka Grujića, koji je za identičnu sumu novca pojačao Liverpul.

Izabrane vesti

Javljali su se signali da će Strahinja Eraković karijeru nastaviti u Nemačkoj ili Španiji, ali Rusi su, u njegovom slučaju, bili uporni i izdašni. Krasnodar nije prošao, Zenit je pokazao interesovanje, a Spartak iz Moskve je delovao.

Tome u prilog i sledeći podatak: tokom boravka u Sankt Peterburgu rukovodstvo najpopularnijeg ruskog kluba, iznelo je predlog o ugovoru Strahinje Erakovića u Moskvi. Prema saznanjima Mozzart Sporta, Spartak je popularnom Čupi spremio četvorogodišnji ugovor, i godišnju platu od 1.500.000 evra u neto iznosu.

To praktično znači da bi Eraković u glavnom gradu Moskve, ukoliko ugovor odradi do kraja, mogao minimalno da zaradi 6.000.000 evra. Naravno, imaće mogućnost da dodatno pojača konto bonusima u zavisnosti od timskog i individualnog učinka.

Više nego korektni uslovi za momka rođenog 2001. godine, koji je u dresu Crvene zvezde izrastao u štopera reprezntativnog kalibra. Najveći skok u karijeri napravio je u eri Dejana Stankovića, kada je dobio šansu u kontinuitetu. Preživeo je kritičan period i grešku u večitom derbiju, i potom porastao u jednog od najboljih srpskih defanzivaca. Posebno je bio dobar u večitim derbijima i evropskim utakmicama, kada se suočavao sa, primera radi, Morelosom iz Glazgov Rendžersa.

Imaće Eraković taj problem statusa ruskih klubova koji su pod sankcijama. Ali ukoliko zadrži standard u dresu Spartaka mogao bi da bude lansiran u neki od top klubova. Sličan put je prošao i Nemanja Vidić.



tagovi

Strahinja ErakovićFK Crvena zvezdaSpartak MoskvaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara