Stefan Mitrović (©MN Press)
Stefan Mitrović (©MN Press)

Stav Bahara i Zvezdine uprave: Mitrović nije na prodaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 10:11

Postoji interesovanje iz Španije za 5.000.000 evra, ali na Marakani nemaju u planu rastanak sa 20-godišnjim Kruševljaninom

Po dolasku iz niškog Radničkog početkom prošle sezone Stefan Mitrović bio je prijatno osveženje za tim Crvene zvezde. Prodoran, brz, vešt u driblingu... Pogodio je na debiju protiv Mladosti iz Lučana (2:1), potom samo minut po ulasku u igru stavio tačku na petardu protiv Pjunika u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a nedugo zatim imao gol i asistenciju u susretu sa Javorom (4:1). Precizan je bio i u oba meča grupne faze Lige Evrope sa Ferencvarošem, ali je onda stao. U drugom delu sezone dodao je još tri gola u Mozzart Bet Superligi, međutim, igrao je s daleko manje žara nego kada se beogradskoj publici predstavio u dresu Radničkog iz Niša na otvaranju sezone ili kao po dolasku među crveno-bele. A, onda ga je Barak Bahar probudio.

Od dolaska izraelskog stručnjaka, Stefan Mitrović ponovo deluje kao gladan vuk. Za nijansu drugačija uloga nego što ju je imao kod Miloša Milojevića očigledno mu prija. Iako je zahtevnija, pošto sada mora da pokriva celu levu stranu, bez pomoći Milana Rodića iza sebe, čini se da mu to ne smeta. Tokom pripremnog turnira u Rusiji i mečeva sa Zenitom, Nefčijem i Fenerbahčeom, Mitrović je ostavio sjajan utisak.

Izabrane vesti

Rastrčan je bio u oba pravca i među igračima koji su najviše pokazali u crveno-belom dresu od početka letnjih priprema. Iako je reč o prijateljskim utakmicama, deluje da je Bahar uspeo da pronađe onog "starog" Mitrovića, kog je srpski šampion video u dresu Nišlija. U formaciji sa trojicom igrača u poslednjoj liniji i krilima koja pokrivaju celu stranu, mladi napadač je trenutno prvi izbor uz levu aut-liniju. Verovatno će tako ostati i kada sezona krene, a koliko će trajati, u najvećoj meri zavisi od samog Mitrovića. Što se tiče trenera Baraka Bahara i Zvezdinog rukovodstva, oni su stava da ništa ne treba menjati kada je reč o mladom napadaču.

I zato su, po saznanjima Mozzart Sporta, stavili veto na odlazak Stefana Mitrovića ovog leta iz Crvene zvezde.

Interesovanja ima, nezvanično iz Španije za 5.000.000 evra, ali u Ljutice Bogdana nisu raspoloženi da pregovaraju o transferu momka koji će 15. avgusta napuniti 21 godinu. Svakako ne za pomenuti iznos... Trenutno je koncentracija usmerena ka ponudama za Strahinju Erakovića i Stefana Lekovića, čiji eventaulni odlasci bi, uz ranijih 1.500.000 za Aleksandra Pešića, ispunili planiranih 12.000.000 do 15.000.000 evra prihoda od transfera, o čemu je govorio operativni direktor Marko Petrović.

Ima, naravno, još igrača koji bi mogli ovog leta da napuste Marakanu u slučaju adekvatne ponude, ali Stefan Mitrović nije u toj grupi. Trener i klupsko rukovodstvo njegovu budućnost vezuju za Crvenu zvezdu i polažu velike nade u njegov doprinos timu kada krenu mečevi Lige šampiona.


tagovi

FK Crvena zvezdaStefan MitrovićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara