Strahinja Eraković (©MN Press)
Strahinja Eraković (©MN Press)

Detalji Zvezdinih pregovora sa Rusima: Prva ponuda 5.000.000, crveno-beli tražili 9.000.000 i 15%

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 08:09

Spartak spreman da celo obeštećenje isplati odjednom, Zenit može da izjednači ponudu...

Atmosferu na stadionu Rajko Mitić u ovim vrelim beogradskim danima dodatno je podgrejala ponuda moskovskog Spartaka za Strahinju Erakovića. Mladi štoper već nekoliko prelaznih rokova nalazi se u centru pažnje kada je u pitanju izlog Crvene zvezde, a čini se da je ovog leta došao trenutak za prodaju momka rođenog 2001. godine u Batajnici.

Odavno je za Erakovića zainteresovan Zenit, međutim, moskovljani, odnosno najpopularniji tamošnji klub Spartak, su rešili da se uključe u trku i to odmah konkretno. Doduše, ponuda od 5.000.000 evra glatko je odbijena u Ljutice Bogdana, ali po saznanjima Mozzart Sporta pregovori su uveliko u toku i neće biti iznenađenje ukoliko dovedu do konačnog dogovora.

Izabrane vesti

Iz Crvene zvezde Rusima je poručeno da predloženi iznos podignu na 9.000.000 evra, kao i da dodaju 15 odsto od naredne prodaje. Spartakov odgovor na to bio je 7.000.000 i 10%, s tendencijom da novčani iznos poraste na 8.000.000 evra.

Utisak je da bi crveno-beli pristali na to, imajući u vidu da su Moskovljani spremni da celo obeštećenje isplate odjednom, bez ikakvih rata i prolongiranja uplata. Treba, ipak, imaiti u vidu da je po ranijem dogovoru Crvene zvezde i Zenita klub iz Sankt Peterburga u mogućnosti da u svakom trenutku izjednači ponudu konkurencije u trci za potpis Strahinje Erakovića. U tom slučaju igrač bi bio taj koji odlučuje gde će nastaviti karijeru. Naravno, ukoliko pre toga klupskom rukovodstvu signalizira da je spreman za odlazak sa Marakene, jer ga aktuelni ugovor vezuje još tri godine.

Odlazak Erakovića, koji se potpuno afirmisao uz Aleksandra Dragovića i postao standardan prvotimac crveno-belih, kao i A reprezentativac, otvorio bi vrata za povratak Miloša Degeneka, velike želje novog Zvezdinog trenera Baraka Bahara.

Pored prodaje Erakovića aktuelne su i priče o mogućem rastanku Crvene zvezde i Stefana Lekovića. Mladi štoper je prošle sezone dobio priliku od Miloša Milojevića da oseti kako je igrati u Mozzart Bet Superligi i veoma dobro se snašao. Sakupio je 12 nastupa, čak i dao gol Novom Pazaru u plej-of remiju 2:2, a samopouzdanjem koje ga je krasilo u igri privukao je pažnju čuvene Siti Grupe.

Vlasinici Mančester Sitija, Palerma, Đirone, Lomela... navodno su spremni da izbroje 4.000.000 evra za 19-godišnjeg štopera. Privlači ta ponuda pažnju Zvezdinog rukovodstva, ali jasno je da će samo jedan od dvojice perspektivnih defanzivaca biti prodat ovog leta.


tagovi

FK Crvena zvezdaStrahinja ErakovićZenitSpartak MoskvaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara