©Reuters
©Reuters

Spisak Tunisa: Stare kuke Hazri i Msakni predvode okosnicu tima, nalet mladih nada sa Hanibalom Mežbrijem

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 15:35

Selektor Džalel Kadri izazvao reakciju javnosti zbog odluke da u Katar povede četvoricu golmana

Tunišani nemaju čime da prete, niti to žele da rade u konkurenciji Danske, Francuske i Australije, ali će probati da iskoriste svaki trenutak koji im se bude ukazao za osvajanje bodova u Kataru, odnosno da do poslenjeg meča u grupi D, protiv Trikolora, budu u situaciji da odlučuju o plasmanu u nokaut fazu.

Selektor Džalel Kadri napravio je kombinaciju mladosti i iskustva, tu su stare kuke Vahim Hazri i kapiten Jusuf Msakni, dok mladu generaciju predvodi Hanibal Mežbri. U pitanju je talentovani vezista Mančester Junajteda, koji ove sezone skuplja dragocene minute u Birmingem Sitiju. Tu su i Aisa Laiduni iz Ferencvaroša, Montasar Talbi iz Lorijana, te Anis Ben Slimane iz Brendbija.

Izabrane vesti

Ipak, okosnicu ekipe čine oni najiskusniji, počevši od vremešnog golmana i povratnika Ajmena Matlutija. Kadri je reakciju javnosti izazvao odlukom da pozove još trojicu čuvara mreže.

"Bilo je mnogo kritika jer ljudi smatraju da nam ne trebaju četiri golmana, posebno što je Matluti poslednji poziv 2019. godine. Nije bilo lako doneti odluku, na listi može da bude samo 26 igrača, uvek će biti pomešanih reakcija", rekao je Kadri.

Jedan od igrača koji na poseban način slavi povratak na veliku scenu jeste defanzivac Atromitosa Važdi Kešrida, koji je propustio Kup afričkih nacija ove godine zbog korone.

Tunišani u sredu imaju generalnu probu u Dohi protiv Irana, dok prvi meč na Mundijalu igraju protiv Danske 22. novembra od 14 časova po našem vremenu. Četiri dana kasnije igraće možda i najvažniji meč na turniru, protiv Australije (11.00), dok grupnu fazu takmičenja zatvaraju protiv Francuske 30. novembra.

KONAČAN SPISAK:

GOLMANI

Ajmen Damen (Sfaksijen), Bešir Ben Said (Monsati), Muez Asen (Klub Afrikan), Ajmen Matluti (Etoal du Sahel);

ODBRANA

Mohamed Dreger (Lucern), Važdi Kešrida (Atromitos), Bilel Ifa (Kuvajt SC), Montasar Talbi (Lorijan), Dilan Bron (Salernitana), Jasin Merija (Esperans), Ali Abdi (Kaen), Nader Gandri (Klub Afrikan), Ali Malul (Al Ahli);

VEZNI RED

Feržani Sasi (Al Duhail), Hanibal Mežbri (Birmingem), Elijes Širi (Klen), Gailen Šalali (Esperenas), Aisa Laiduni (Ferencvaroš), Mohamed Ali Ben Romdan (Esperans);

NAPADAČI

Jusef Msakni (Al Arabi), Vahbi Hazri (Monpelje), Ta Jasin Henisi (Kuvajt SC), Seifedin Žaziri (Zamalek), Nail Sliti (Al Etifak), Isam Žebali (Odense), Anis Ben Sliman (Brondbi);


tagovi

reprezentacija TunisaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara