Lautaro Martinez (©Reuters)
Lautaro Martinez (©Reuters)

Sreda u Seriji A: Inter za titulu, Atalanta za Ligu šampiona, Napoli bi da “preživi”

Vreme čitanja: 5min | sre. 28.02.24. | 13:43

Danas na Apeninima dva meča 21. kola. Komšijski derbi na Meaci (20.45)

(Od dopisnika MozzartSporta iz Rima)

Serija A će konačno večeras dobiti svoj potpuni izgled jer će biti nadokađena poslednja dva meča zbog Superkupa Italije odigranog u Saudijskoj Arabiji u januaru. Na San Siru sa sastaju Nerazuri iz Milana i Bergama, a u Ređo Emiliji dva tima koja su prosto neprepoznatljiva u odnosu na prethodnu sezonu.

Izabrane vesti

I dok za Sasuolo ima opravdanja budući da su prodali par ključnih igrača, po običaju, prošlog leta, Napoli nema nijedno s obzirom na to da u odnosu na prethodnu sezonu, osim trenera Spaletija, nedostaje samo Kim.

INTER - ATALANTA (20.45)

Od kada je na klupi Atalante Đan Pjero Gasperini se vratio kući pevajući sa svakog stadiona, od Alpa d Salenta, osim sa San Sira kada je igrao protiv Intera. Sedam gostovanja, sedam promašaja, uključujući i teške poraze i poneki remi. Generalno, Atalanta nije uspela da pobedi Inter od 2018. godine, od tada pet pobeda milnaskog kluba i pet remija, dok na Meaci nisu slavili gotovo deset godina, poslednji trijumf je zabeležen u martu 2014. godine.

Brojevi Intera u 2024 godini su bukvalno zastaršujući: deset pobeda na deset utakmica (Serija A, Suprkup Italije i Liga šampiona) uz gol razliku 26:4. Plus, Interu je samo Roma uspela da zatrese mrežu u poslednjih osam utakmica, dok su u Seriji A Inzagijevi momci počeli svima da serviraju „pokere“ , Roma, Salernitana, Leće.

Novina u timu Intera je promocija Lautara Martineza u prvog penaldžiju. Argentinac ima šansu da nadmaši Iguaina i Imobilea koji dele rekord postignutih golova u prvenstvu (36) i zato će mu Čalhanoglu (večeras odsutan zbog lakše povrede) prepustiti ulogu izvođača penala Lautaru.

Kapiten Intera se nalazi na dva gola od Boba Vijerija (103 gola u Seriji A u dresu Nerazura) i večeras bi mogao da ga dostigne ponvljajući još jedan biser Vijerija. Naime, Bobogol je poslednji igrač Intera kome je pošlo za nogom da zatrese mrežu Atalante u tri utakmice zaredom u Seriji A. Lautaro je kaznio Atalantu u prethodna dva odmeravanja snaga i večeras bi mogao da napravi triling.

Atalanta se takođe nalazi u odličnoj formi. Uz Inter je jedini tim koji nije doživeo poraz u 2024. godini (Serija A i Kup Italije), sedam pobeda i dva remija. Pre nerešenog ishoda sa Milianom u nedelju veče, Boginja je nanizala pet pobeda uz gol razliku 17-2.

Inter neće moći ni večeras da računa na trojicu povređenih igrača (Ačerbi, Tiram, Čalhanoglu), ali se između stativa vraća Zomer. U startnoj postavi ćemo videti, posle pauze u Lećeu, Pavara, Bastonija, Darmjana, Barelu, Dimarka, dok bi Arnautović trebalo da bude u paru sa Lautarom Martinezom. De Fraj i Aslani će biti potvrđeni na svojim mestima.

Na drugoj strani Atalanta ime sve igače na raspolaganju. Gasperini je orjentisan da pošalje ponovo startnu postavu na teren bez klasičnog napadača. Skamaka, Lukman i Ture bi trebalo da dobiju šansu u drugom poluvremenu.

INTER 3-5-2: Zomer – Pavar, De Fraj, Bastoni – Darmjan, Barela, Aslani, Mhitarjan, Dimarko – Lautaro Martinez, Arnautović

ATALANTA 3-4-2-1: Karneseki – Skalvini, Hijen (Đimšiti), Kolašinas – Holm, Ederson, Pašalić, Ruđeri (Baker) – Mirančuk, Kopmejners – De Ketelar

SASUOLO – NAPOLI (18.00)

U Ređo Emiliji ukrštaju koplja timovi koji su najviše razočarali u ovoj sezoni. Napoli je na putu da ostvari najlošiji rezultat kao šampion Italije u istoriji Serije A. Sasuolo je posle jedne decenije u Seriji A u ozbiljnoj opasnosti da se nađe u Seriji B. Napoli je već promenio Garsiju Macarija, dok je Sasuolo u nedelju smenio Alesija Dionizija i imenova Emilijan Biđiku za novog šefa stručnog štaba.

U Napulju se još nadaju da mogu da uhvate voz za Ligu šampiona, međutim da bi ta očekivanja imala kakav-takav kredibilitet Azuri moraju večeras da osvoje sva tri boda. Drugim rečima, u Kaljariju je Napoli konačno postigao gol na gostovanjima posle tri meseca, od kada datira i poslednji trijumf daleko od Napulja (u Bergamu protiv Atalante 1-2)

Brojevi su apsolutno na strani Napolija. Azuri su izgubili samo jednom od Sausola u Ređo Emiliji i to pre devet godina, uz pet remija i četiri pobede. Još važnije, Napoli je nanizao četiri uzastopne pobede protiv Sasuola u Seriji A a na poslednja tri odmeravanja snaga nije primio ni gol.

Trener Napolija Frančesko Kalcona će probati da iz trećeg pokušaja ostvari pobedu na klupi Azura. Novi trener ne želi ništa da eksperimentiše i večeras ćemo videti tim koji je sa Lučanom Spaletijem osvojio skudeto, minus Kim koji je otišao u Bajern. Jedina je nepoznanica da li će pored Rahmanija igrati Huan Žesus, Natana ili Ostigard. Kuriozitet je da je Napoli osvojio tačno 25 bodova manje u odnosu na prethodnu godinu posle 25 kola.

Sasuolo će, posle par nedelja, imati na raspolaganju Domenika Berardija, ali će italijanski reprezentativac početi meč na klupi s obzirom na to da je njegova autonomija limitirana na 20-30 minuta.

Viktor Osimen nije u top fizičkoj formi i to se vidi iz aviona, međutim Nigarijac je i u takvim uslovima potpisao oba gola Napolija ne mečevima sa Barselonom i Kaljarijem u prošloj nedelji. Sasuolo je omiljena Viktorova žrtva budući da je postigao šest golova protiv tima iz Emilije. Samo je Udinezau dao toliko golova u prvoligaškom društvu.

Sasuolo ne može da računa na Boloku (kartoni) dok su na listi povređenih Erlić, Viti i Tresoldi. Napoli je doputovao u Ređo Emiliju bez povređenih, Kajustea i Engongea.

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji – Pedersen, Erlić, Ferari, Doig – Torstvet Enrike – Volpato, Bajrami, Lauriente – Pinamonti

NAPOLI 4-3-3: Meret – Di Lorenco, Rahmani, Huan Žesus, Mario Rui – Angisa, Lobotka, Zjelinski – Politano, Osimen, Kvarachelija.

-------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------

SERIJA A – ODLOŽENI MEČEVI 21. KOLO

Sreda

18.00: (4,40) Sasuolo (3,50) Napoli (1,85)

20.45: (1,65) Inter (4,00) Atalanta (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterAtalantaNapolisasuoloSerija A

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara