Mauricio Sari (©AFP)
Mauricio Sari (©AFP)

Sari o pojačanjima koja to nisu: Ja im dam plan A, oni me teraju da biram između C i D

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 11:02

“Svako dovodi onoga koga želi“, jadikuje trener Lacija

Imali su vođstvo, ne i snage da izguraju do kraja i Lacio je na kraju poražen od Fjorentine sa 1:2. Trener rimskog kluba Mauricio Sari opet je razočaran igrom svojiih pulena, ali sada već toliko da javno priča i o problemima u saradnji sa klupskom upravom.

Kao i svaki trener kad mu ne ide dobro, žali se na podršku menadžmenta u prelaznom roku. Odnosno, izostanak iste. Posle meča sa Violom, nije Sari krio razočaranje. Mada su mu i novinari dali fin šlagvort pitanjem o tome zašto letnja pojačanja Valentin Kasteljanos i Daiči Kamada nisu u prvom planu.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da nikada nisu ni bili, barem ne u Sarijevim očima.

Svako dovodi koga želi… Čini mi se da je klub bio jasan o tome ko se bavi transferima. Ako ja tražim igrača koji je plan A, a nateraju me da biram između opcija C i D… Onda nisam ja dovodio igrače”, otvoreno će Sari, već sit priča o tome da mu se sprema otkaz na leto.

Mada je svestan da nije ni samo do pojačanja.

To jesu olakšavajuće okolnosti, ali nisu izgovor. Igrali smo loše. Očigledno je da smo psihički ravna linija. Ništa nas nije razmrdalo, ni nezasluženo vođstvo, ni izjednačenje, ni kada smo gubili… Teško izdanje”, nemoćno sleže ramenima Sari.

Potpuno razočaran. Kao da se i on polako psihički ravna.

Čak i u lošoj utakmici očekivao sam bolje. Dvojica ili trojica igrača su imali simptome grupa, bilo je onih koji jedno vreme nisu trenirali… Nervoza i fizički umor učine da vam noge postanu teške, video sam da je tim bio trom. Da bismo igrali tri ili četiri takmičenja moraš da budeš sazdan od jakog materijala, da imaš čvrst karakter”, brojao je Sari razloge loše igre.

Neće mu to pomoći. Lacio je posle 26 kola osam bodova iza četvrtoplasirane Bolonje. I teško će opet u Ligu šampiona.



tagovi

Mauricio SariLacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara