"Stanojević, Knežević i Maslać"
"Stanojević, Knežević i Maslać"

Srpska pijaca: Srđa Knežević otišao u Grčku, OFK ostao bez golmana i veziste, a Rad dobio dva pojačanja

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.16. | 09:55

Zanimljiva dešavanja u klubovima Superlige

Stanojević, Knežević i MaslaćPrelazni rok zvanično počinje 18. januara, ali superligaši uveliko rade na formiranju ekipa za prolećni deo sezone. Zasad, čini se, najviše promena ima u OFK Beogradu, novi trener Dragan Radojićić (angažovan umesto Miodraga Radanovića) na današnjem početku priprema neće moći da računa na još jednog defanzivca.

Sportski žurnal javlja da je Srđa Knežević otišao u Grčku, s tim što je, za razliku od Nikole Mikića koji je potpisao za AEL Kaloni, umesto u Prvoj završio u Drugoj ligi. Nekadašnji štoper Partizana overio je saradnju sa Agretikos Asterasom, klubom na čijoj klupi odnedavno sedi Goran Plavi Stevanović, koji je špic pojačao iskusnim napadačem Vojvodine Miljanom Mrdakovićem.

Izabrane vesti

Ognjen ČančarevićOFK Beograd je za vikend ostao i bez Ostoje Stjepanovića - njegova nova destinacija je kiparski AEL iz Limasola - a Staru Karaburmu napustila su još dvojica igrača. Golman Ognjen Čančarević danas će potpisati za Mladost iz Lučana, dok se vezista Ivan Rogač vraća BSK iz Borče, gde je igrao pre dve godine.

Pripreme za prolećnu sezonu danas počinju i fudbaleri Voždovca, treneru Bratislavu Živkoviću javiće se skoro identični kadar koji je izneo teret jesenjih obaveza, uz napomenu da je osim Marka Jovanovića (vratio se u Partizan) defanzivna linija oslabljena i odlaskom Petra Jovanovića. Desni bek se seli na Banjicu, potpisaće jednogodišnji ugovor sa Radom.
Istina je da sam pričao sa upravom Rada, ukoliko sve protekne po planu danas bi trebalo da overimo saradnju. Zahvalan sam čelnicima Voždovca, na čelu sa predsednikom Markom Zdravkovićem, što su imali razumevanja i omogućili mi da šest meseci ranije napustim Zmajeve“, rekao je Jovanović Žurnalu.

Na Banjicu dolazi i - Marko Stanojević. Tačnije, vraća se. Sport piše da će 28-godišnji vezista, koji se pre tri godine u Radu preselio u moldavski Šerif opet zadužiti dres Građevinara. Podsetimo, poslednja destinacija iskusnog igrača sredine terena bila je Saudijska Arabije, a klub Al Fatah.

I za kraj: Mario Maslać je ponovo u Borcu. Doduše, samo na treninzima. Iskusni štoper je nedavno raskinuo saradnju sa hrvatskim Osijekom i vratio se u Čačak, gde se fudbalski afirmisao. Maslać je potvrdio da će početi pripreme sa Zebrama, ali i da mu je prioritet nastavak karijere u inostranstvu. Pominje se da su za njega zainteresovani klubovi iz Rusije i Kazahstana.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Superligasrpska pijacaSrđa KneževićSrbijaRadPetar JovanovićOgnjen ČančarevićOFK BeogradMarko StanojevićMario MaslaćIvan RogačBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara