Aleksandar Pejović
Aleksandar Pejović

Srpski kralj penala Aleksandar Pejović 12. put sa kreča: Mladost rešila Vošu, Partizan u derbiju igra za Evropu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 19:53

U plej-autu važna pobeda za Zemunce

Prizor za verovali ili ne, barem dok se ne završi 160. večiti derbi. Partizan na petom mestu na tabeli, ispod mesta koje znače izlazak na evropsku scenu?! Bar privremeno, preskočila ga je i Mladost savladavši Vojvodinu sa 3:0 uz dva gola iz jedanaesterca koje je svirao sudija Bojan Nikolić, a realizovao srpski kralj penala Aleksandar Pejović.

Iskusni vezista Lučanaca je sa ova dva gola danas ukupan konto pogodaka koje je dao sa penala u ovoj prvenstvenoj sezoni podigao na neverovatnih 12! Toliko je, poređenja radi, postigla cela Crvena zvezda, dok je recimo Radnički dobacio samo do sedam. A treba imati na umu da je i Predrag Pavlović bio strelac za Mladost sa penala u pobedi nad Zemunom (0:3). Pejović je u ovoj sezoni Superlige nešto nalik Luki Milivojeviću u Premier ligi. Nažalost, samo po broju jedanaesteraca pretvorenih u pogotke, naravno ne po kvalitetu igre.

Izabrane vesti

U takvoj sitauciji Voša nije ni imala šanse u Lučanima, pa je Vladimir Radivojević samo krunisao ostanak bodova u gradu na Bjelici, dok je Bojan Matić, takođe sa bele tačke, postigao utešni gol za goste iz Novog Sada.

U drugom plej-of meču nije bilo toliko uzbuđenja – ni penala – ali je ishod bio identičan: pobeda domaćina. Enver Alivodić je već u 17. minutu utakmice u Kruševcu nagovestio da će Napredak savladati Proleter, da bi Miloš Zukanović u 90. pečatirao trijumf ekipe Miše Kosanovića.

Kad je u pitanju plej-aut, važne bodove u borbi za opstanak osvojil su Zemunci savladavši usred Šapca Mačvu sa 5:1 uz napomenu da su domaći još od 11. minuta igrali sa desetoricom na terenu pošto je sudija Novica Anđelovski isključio Igora Ristivojevića. Već tada su gosti imali gol prednosti, posle toga je jedina dilema bila sa kolikom će razlikom pobediti.

Slavlje Zemunaca donekle je međutim pokvario pogotak Dragana Žarkovića u 80. minutu susreta u Subotici u kojoj je OFK Bačka savladala Spartak i ostala na bar privremeno beznednoj udaljenosti od zone ispadanja. Nije Zemuncima odgovarao ni rezultat sa Voždovca, jer Zmajevi su dugo imali gol prednosti, ali je Rad uspeo da golom Filipa Bainovića u 87. minutu stigne do konačnih 1:1.

U Surdulici remi Radnika i Dinama od 1:1 u meču u kome su domaći imali igrača više od 11. do 50. minuta. Dalibor Manojlović je naime prvo isključio Bokara Sejdua, a u 50. i Radnikovog Predraga Đorđevića.

SRBIJA 1, PLEJ-OF - 33. KOLO:

Četvrtak

Radnički Niš  - Čukarički 2:2 (1:1)
/Ranđelović 24, Haskić 62 – Stojanović 11, 91/

Mladost - Vojvodina 3:1 (1:0)
/A. Pejović 30pen, 48pen, Radivojević 57 – Matić 76/

Napredak - Proleter 2:0 (1:0)
/Alivodić 17, Zukanović 90/

SRBIJA 1, PLEJ-AUT - 33. KOLO:

Četvrtak

Spartak -  Bačka 0:1 (0:0)
/Žarković 80/

Mačva -  Zemun 1:5 (1:2)
/F. Pejović 40 - Kukuličić 9, 77, Ilić 26, Ristović 56, Tomić 66/

Voždovac  - Rad 1:0 (1:0)
/Mašović 43/

Radnik – Dinamo 1:1 (1:0)
/Stojanović 45 – Macukas 47/

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara