Dejan Stanković (©Reuters)
Dejan Stanković (©Reuters)

Stanković: Ponosan sam na to ko sam, ponosan sam što sam Ciganin; Murinjo: Deki je moj prijatelj, on je nedodirljiv

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 04:25

Srbin i Portugalac prokomentarisali rasistička skandiranja navijača Rome

„Zingaro, zingaro“ što u prevodu znači „Cigane, cigane“, skandirali su navijači Rome nekadašnjem treneru Crvene zvezde Dejanu Stankoviću posle protesta srpskog stručnjaka početkom drugog poluvremena kada je Sampdorija ostala sa desetoricom na Olimpiku.

Nekadašnji as Lacija i Intera se ironično udario po grudima i „zahvalio“ tifozima Vučice koji su nastavili još jače, a onda je na scenu stupio domaći trener Žoze Murinjo. Ustao je sa klupe i gestom rukom prema južnoj tribini apelovao da se prestane sa rasističkim i uvredljivim skandiranjima.

Izabrane vesti

Posle meča obojica su prokomentarisala skandalozne pokliče navijača Vučice. Stanković je zahvalio nekadašnjem učitelju iz Intera sa kojim je osvojio Ligu šampiona što je stao u njegovu zaštitu.

Zahvaljujem Žozeu, jer nisam ni primetio. Što se tiče skandiranja, ponosan sam na to ko sam. Ponosan sam što sam Ciganin“, rekao je Stanković.

20.45: (2,50) Sasuolo (3,20) Torino (2,95)

Murinjo je rekao da zna kako se Stanković osećao jer je na svojoj koži osetio slična pogrdna skandiranja.

Dejan ne treba da mi zahvaljuje, mnogo puta sam vređan na toliko različitih načina. Sagradio sam zaštitni zid oko sebe, Deki je uradio potpuno isto. On je sjajan čovek, ali ipak nije dobro za njegovu porodicu kod kuće da čuje to“, istakao je Murinjo i dodao:

Pratio sam svoj instinkt, Deki je moj prijatelj i on je nedodirljiv“.

Na kraju, trofejni trener je na konferenciji za medije upitan o budućnosti na klupi Rimljana. Pokušao je da zaobiđe to pitanje.

Razgovaramo o kraju čega, o sledećoj utakmici? Razgovaraćemo u narednih nekoliko dana“, istako je Portugalac koji se bori da sa Vučicom izbori Ligu šampiona.

Roma je u nastavku slomila otpor Đenovljana – 3:0. Tim Dejana Stankovića je jednom nogom u Seriji B.



tagovi

Dejan StankovićRomaSampdorijaSerija AŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara