Stanojević (©Starsport)
Stanojević (©Starsport)

Stanojević: Nije bilo saplitanja u prvom delu prvenstva, ali je nastupilo „čuveno“ proleće

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 21:52

Strateg Partizana posle duela sa Čukaričkim se osvrnuo na šampionsku trku

Remi (0:0) sa Čukaričkim uoči plej-ofa usled kojeg Partizan u završnicu šampionske trke ulazi sa minus dva u odnosu na večitog rivala nije promenio činjenicu da crno-belima samo pobeda u narednom kolu donosi iskorak na čelo tabele.

Ipak, novi prosuti bodovi bili su povod da se Aleksandar Stanojević još jednom osvrne na trku koju njegovi izabranici vode sa Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

"Idemo utakmicu po utakmicu. Iza nas je teška utakmica protiv Čukaričkog. Ne možemo da očekujemo da ćemo svaki susret lako pobediti. I Zvezda je imala problema sa istim rivalom do crvenog kartona, ta utakmica je mogla da ode i u drugom pravcu. Teško je pobediti, ali važno mi je da smo što duže u konkurenciji sa Zvezdom. Ranije je bilo praksa da smo već u prvom delu otpadali iz trke. Nije lako boriti se sa svim stvarima, protiv Zvezde koja je dobra ekipa, ali i protiv institucije koja radi sve da pobedi. Mi smo klub koji želi da pobedi svaku utakmicu. Potrebno je da navijači prepoznaju situaciju i da nas podrže. Nije lako, pričam o činjenicama - da li je bio crveni karton, da li je bio penal u prethodnom kolu... Nismo mi baš takva ekipa da pobedimo sve utakmice. Možemo da trijumfujemo u 26, ali ne u svih 30, nismo baš toliko dobri, posebno ukoliko ima saplitanja. Nije bilo tako na početku sezone, ali je nastupilo čuveno proleće. Dajemo svi maksimum, živimo za ovaj klub i bićemo sportska priča do kraja. Nije lako boriti se sa ovako moćnom Zvezdom na svim nivoima, od igračkog kadra do podrške na svim nivoima. Srećni smo što smo Partizan, deo čiste i prave priče, ponosan sam na igrače i idemo do koske. Ne odustajemo", kazao je Stanojević.

Prikazana igra crno-belih nije ostavila povoda Stanojeviću za bilo kakve kritike na račun igrača.

"Rezultat 0:0 nije dobar za nas jer smo imali dosta dobrih šansi, kontrolisali smo utakmicu. Bili smo konkretni u prvom poluvremenu protiv Čukaričkog koji nije lako ugroziti, a uspeli smo da ga svedemo samo na šansu Ndijaea. Nemam šta da zamerim igračima. Bili smo bolji, ali smo ispustili pobedu, za razliku od prve utakmice kada je Čukarički bio egal rival. U trci smo za titulu i borimo se do kraja. Ne igramo protiv nekog drugoligaša pa da stvorimo 100 šansi. Imali smo i u nastavku nekoliko odličnih pretnji. Nismo bili u drugom poluvremenu dominantni kao u prvom, ali smo stvarali prilike, Menig je bio u šansi, Rikardo nekoliko puta... Prirodno je da imate nervozu jer u Srbiji morate da pobedite sve utakmice. Takođe, imamo situaciju da li je bio crveni karton 11. minutu. Te stvari utiču na prvenstvo, a nama se dešava više puta takva stvar. Ne mogu da pričam na tu temu, svaki put isto", kazao je strateg crno-belih Stanojević posle remija na Banovom brdu.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara