Foto: Starsport
Foto: Starsport

Stanojević: Pojačanje za tri dana! Igrači, vakcinišite se

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.01.22. | 11:07

Strateg Partizana motivisan i optimističan pred nastavak borbe na tri fronta

Bolji početak kalendarske godine Grobari nisu mogli da požele. U 2022. Partizan je zakoračio motivisan da odbrani bodovnu prednost i prvi put posle 2017. osvoji titulu, a Aleksandar Stanojević da završi posao započet septembra 2020. kad se vratio u Humsku.

Neposredno pred početak zimskih priprema overio je saradnju do juna 2024. i tako nagovestio da je spreman da istraje. Isto očekuje od fudbalerе, jer trinaestorci ističe saradnja završetkom sezone.

Izabrane vesti

„Zadovoljstvo mi što sam produžio ugovor. Osećamo obostrano poverenje, u svemu smo zajedno. Ne želimo da bude nijedan zarez, kako se ne bi pojavljivale priče. I zbog igrača, važno je da se produžavaju ugovori, kako bismo svi imali mirne glave. I mi i navijači. Da svi idemo istim putem. Važno je da idemo u tom pravcu“, mirno je govorio Stanojević.

Crno-beli izvesno neće putovati na Kipar, kako je inicijalno planirano. Usled strogih pravila kovid režima, odlazak na Rajsko ostrvo je otkazan, a u opticaju su Antalija i Marbelja, mada verovatnije deluje odlazak u tursku regiju Belek.

"Treniraćemo za početak dvaput dnevno u Beogradu, možda će neko po podne biti slobodno. Čekamo da vidimo hoćemo li u Tursku ili Španiju, zavisno od kovid situacije. Remeti nas, ali ovo je korona vreme. Već smo priviknuti na sve, štagod da se desi. Može da dođe do datumskog pomeranja odlaska na pripreme, samo u jedan dan. U opticaju je da putujemo 22, a ne 23. januara“.

Najverovatnije da još jednim novim licem, pošto se intenzivno radi na dovođenju novog zadnjeg veznog.

„Znaćemo u naredna tri dana. Videćemo danas za jednu opciju, hoće li biti. Ako ne, okrenućemo se drugim. Sigurno ćemo u narednim danima reagovati. Prva opcija je Srbin, sticajem okolnosti“.

Povoljna okolnost za Partizan je što su od prvog priprema stručnom štabu na raspolaganju Bibars Natho i Lazar Marković.

„Natho će ući maksimalno, dok je Markecu potreban još neki period da bi tako krenuo. Rikardo kasni dva dana, uz moje dopuštenje, opravdano je odustan. Na prozivci nisu bili ni Jović, Miljković, Obradović i Lutovac. Prehlađeni su, ne osećaju se dobro. Videćemo da li imaju kovid. To su normalne stvari, ništa alarmantno“.

Da bi se takve situacije izbegle ili svele na minimum, preporuka kompletnog kluba igračkom kadru je da se vakciniše, pošto trenutno nisu svi.

„U savremenom svetu ne možete da fukcionišete drugačije. Pričam prvenstveno u zdravlju, potom o socijalizaciji, parametrima da li možete da putujete, igrate utakmicu... Ja sam se triput vakcinisao, ako treba i četvrti put ću, verujem u nauku. S druge strane, to je individualna stvar igrača, u timskom su sportu, moraju da prate pravila tima. Individualni je nešto drugo, možeš da odlučuješ sam za sebe, dok smo ovde svi zajedno. Imamo minimalno nevakcinisanih, možda imamo najviše trojicu. Neki su imali kovid, pa čekaju trenutak za vakcinaciju. Sad imaju 'izuzeće'", uz smešak je završio Aleksandar Stanojevć.

DOBAR JE OHI

Neizbežan je bio i osvrt na dvorište večitog rivala koji će poteru u kojoj zaostaje pet bodova nastaviti jači za Ohija, napadača iz Norveške.

"Gledao sam ga dosta. Ne sad, nego jesenas, na nekim utakmicama. Odličan je igrač. Prirodno je da se pojačavaju. Rekao sam da ćemo se pojačati ako se pojavi neki dobar igrač na tržitu, a da nam u ovom trenutku odgovara, uvek je dobrodošao. Popunjeni smo na svim pozicijama, naravno da uvek možete bolje, međutim, popunjeni smo svugde osim na zadnjem veznom".

NOLE, BUDI POBEDNIK

Sportska tema broj jedan u svetu trenutno je situacija u kojoj se nalazi Novak Đoković u Melburnu, a Stanojević je ovom prilikom pružio podršku najboljem teniseru sveta.

"Kao Srbin i patriota sam mu velika podrška. Verovatno je sve što se dešava njemu velika motivacija da iz cele priče izađe kao pobednik. Svako ima pravo na izbor. Kad već svi daju, onda eto i sa moje strane podrška. Maksimalna".

PROTIV SPARTE 50:50

Partizan će u prolećne izazove krenuti sa veoma visokim ambicijama na sva tri fronta, a novi korak u Evropi pokušaće da napravi protiv Sparte iz Praga u šesnaestini finala Lige konferencija.

"Gledao sam je. Organizovana ekipa, ima čvrstinu, pojačanja. Adekvatan protivnik za nas, kao i mi za Čehe. Šanse su 50:50. Dobro smo analizirali kako su igrali protiv određenih sistema. Videćemo hoće li menjati nešto u pripremnom periodu".


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara