Foto: Starsport
Foto: Starsport

Ni Fejsa, ni Jevtović: Mićko je na pol poziciji za zadnjeg veznog Partizana

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 08:41

Fudbalski kreator sa Banovog brda sve bliži promeni sredine

Odlučni u nameri da u ranoj fazi priprema razreše pitanje zadnjeg veznog i da tempiranje forme počnu sa definisanim igračkim kadrom na pomenutoj poziciji čelnici Partizana krenuli su u rešavanje stavke označene kao jedna od onih sa najvišim prioritetom tokom zimskog prelaznog roka.

Na radaru crno-belih našli su se Srđan Mijailović, Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović, a u konkurenciji sa bivšim igračima kluba iz Humske kao glavni favorit da pojača tim Aleksandra Stanojevića istakao se fudbaler Čukaričkog.

Izabrane vesti

Prvi kontakti između beogradskih klubova po pitanju veznog igrača rođenog 1993. godine ostvareni su krajem prethodne godine, međutim tadašnji razgovori sveli su se samo na opipavanje pulsa sa obe strane. Činjenica da su Brđani procenili vrednost fudbalskog arhitekte 500.000 evra ispostavila se kao glavna prepreka, međutim očekuje se da čelnici dva kluba u narednim danima kroz razgovore stignu do kompromisa i obeštećenja kojim bi bile zadovoljne obe strane.

Kada su Mijailovićevi uslovi u pitanju, jedinu otežavajuću okolnost za igrača predstavljao je pritisak sa kojim bi se nosio kao bivši član večitog rivala imajući u vidu da je ponikao u Crvenoj zvezdi, ali značajno veća plata koju bi dobio u Partizanu, kao i činjenica da bi se borio za trofeje, razlozi su zbog kojih bi u slučaju dogovora klubova odgovor veznog fudbalera na ponudu crno-belih bio pozitivan.

Rasplet čitave situacije očekuje se u narednim danima što je najavio i direktor Čukarikog Vladimir Matijašević na prozivci Brđana.

"Za Mijailovića nije bilo zvaničnih ponuda, ali su nas zvali iz Partizana, crno-beli su stupili u kontakt preko njegovih agenata i u naredna dva-tri dana će se znati definitivno šta će biti sa Mijailovićem", kazao je tom prilikom čelnik superligaša sa Banovog brda.

Spremnost sve tri strane za razgovore uticala je da projekat angažovanja Mijailovića postane prioritet u Humskoj imajući u vidu da je Ljubomir Fejsa istakao da trenutno nema nameru da se vrati na superligašku scenu, dok se novom inostranom angažmanu nada i Marko Jevtović.

Eventualnim dolaskom veziste Brđana crno-beli bi upotpunili konkurenciju na sredini terena gde bi se novajlija borio za minute pored Saše Zdjelara, Aleksandra Šćekića i Milana Smiljanića, koji bi s obzirom na pozne fudbalske godine ostao kao poslednja alternativa. Ograničene opcije neretko su tokom jeseni primoravale Aleksandra Stanojevića na adaptacije koje su čak podrazumevale promene formacije ili nešto defanzivnije uloge od standardnih za Miloša Joojića i Birbasa Natha, a dodatnu otežavajuću okolnost predstavljali su zdravstveni problemi sa kojima se suočio Izraelac u završnici 2021. godine.


tagovi

Srđan Mijailović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara