Aleksandar Stanojević, Biljana Obradović i Lazar Marković (© FK Partizan)
Aleksandar Stanojević, Biljana Obradović i Lazar Marković (© FK Partizan)

Stanojević pred revanš sa Sočijem: Da prevaziđemo sebe, nadam se da će klupa presuditi

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.08.21. | 12:50

„Iako mislimo da smo najbolji na svetu i da smo uvek favoriti, Rusi uvek daju gol kad misliš da ih imaš“, opominje trener Partizana pred revanš trećeg kola kvalificija za Ligu šampiona

U prvenstvu bez greške. U Evropi vrlo dobro. Da bi bilo odlično, potrebno je plasirati se u Ligu konferencija, a put do pretposlednjeg stepenika grupne faze trećeg po rangu UEFA takmičenja vodi preko Sočija. Pokazao je Partizan da može da igra sa Rusima, da ih ugrozi, a u četvrtak veče će morati i da ga pobedi, kako bi izašao na megdan boljem iz duela portugalske Santa Klare i ljubljanske Olimpije.

Raspoloženje među crno-belima je izuzetno, pre svega zbog činjenice da su domaćini i da su sa Fišt stadiona doneli obećavajući rezultat. Da je na snazi ostalo pravilo duple vrednosti gola u gostima, osećali bi se još komotnije. Ovako, svesni su potrebe da jurnu.

Izabrane vesti

Znamo da nas jedino pobeda vodi dalje, tako ćemo pristupiti revanšu. Želimo da nastavimo niz, jer smo u dobrom trenutku“, ističe trener Aleksandar Stanojević.

Meč u Humskoj na programu je posle pobeda oba tima u prvenstvenim duelima. S tim razlikom što je Partizan igrao u nedelju u Novom Pazaru (4:0), a Soči dan kasnije slavio protiv Urala (2:0).

„Koliko je trajala naša poslednja utakmica imam osećaj kao da se juče završila. Biće revanš sličan prvom meču, Rusi ne odustaju od principa, bilo da igraju na svom stadionu, u Moskvi ili u Beogradu. U odnosu na duel pre šest dana želim da pomerimo linije tima i težište igre prebacimo na deo terena gde možemo da budemo opasniji. To bih voleo da bude razlika na našem stadionu“.

Promene sprema i Vladimir Fedotov.

„Jedino da promeni bočne igrače u napadačkoj trojci. Sve ostalo bi trebalo da bude isto. Ne verujem da će nešto spektakularno menjati“.

Šef Sočijevog stručnog štaba ocenio je da su šanse za prolaz jednake.

„Saglasan sam, iako mi mislimo da smo najbolji na svetu i da smo uvek favoriti. Rusi dolaze iz izuzetno jake lige, imaju dosta kvalitetnih utakmica u nogama, ali mi imamo navijače uz nas. Želimo da napravimo dobru atmosferu, mi ćemo sa terena gurati publiku da nas bodri na najbolji mogući način. Naš stadion nam daje malu prednost, ali šanse su podjednake, jer je Soči dobra ekipa“.

Za ovaj susret Stanojević ne može da računa na mladog Nemanju Jovića, u konkurenciji bi trebalo da bude Filip Holender, a prema njegovim rečima povrede su zalečili bekovi Ivan Obradović i Aleksandar Miljković, međutim, kako dugo nisu trenirali, teško je prepostaviti da će u četvrtak od 21 čas biti starteri.

Marko Živković oseća posledice pada na utakmici u Novom Pazaru, ne znamo da li je Miljković spreman da počne, a Lutovac je odigrao zadovoljavajuće, ofanzivniji je i možda je potreba da krenemo sa ofanzivnijim bekom“.

Postoji mogućnost da u prvih 11 u odnosu na duel na Fišt stadionu bude još jedna rokada. U manevru. Da pre Aleksandra Šćekića šansu dobije Miloš Jojić.

Možda ofanzivna linija pretrepi minimalne promene, potencijalno uvedemo ofanzivnijeg zadnjeg veznog, to nam je dilema. Šćekić duže vreme vuče povredu primicača. Moramo da razmišljamo i o ofanzivnim i o defanzivnim prekidima. Bukvalno ćemo pred utakmicu odlučiti, ali razmišljamo da krenemo slično kao u Sočiju. Znate da imamo 15-16 igrača u rotaciji, zavisno od rivala menjamo. U krajnjem slučaju, svejedno je ko počinje, nekad svesno krenete s jednim da biste sa drugim završili“.

To bi moglo da znači i da neko od projektovanih startera ostane među rezervistima, uđe svežiji kad gostima ponestane snage.

„Sve može da presudi. Nama je svaki igrač važan. Nadam se da će neko s klupe presuditi. Nama je stil da ne ističemo pojedince, već da ih lansira tim. Na kraju godine podvučemo crtu i gledamo učinak. Što se tiče ofanzive, stvaramo dosta šansi, dajemo golove što nije lako, ali je važno da budemo opasni. Nekad ne možete da zatresete mrežu, bitno da je ugrožavamo“.

Može li da presudi fizička sprema, pitanje je na koje Stanojević uzvraća diplomatskim odgovorom

Spreman je Soči, ruska liga je intenzivnija i brža od naše, naviknuti su gosti na snažan ritam. Ne bih mogao da ocenim koji je spremniji, očekujem da prevaziđemo sebe u trčanju i svemu. Naročito pred svojim navijačima. Tad nije bitno ko je spremnji, već ko više želi“.

A da svi u crno-beloj porodici žele plasman u plej-of svedoči nedavni susret u Beogradu Aleksandra Stanojevića i Marka Nikolića, trenera Lokomotive.

Dugo smo pričali i rekao mi je da kad misliš da Soči nije opasan i da ga imaš, on postigne gol. Zato ne možemo nijednog trenutka da se opuštamo. A znam da i Nikolić veruje da ćemo na našem stadionu slaviti“, dodao je šef struke Partizana.

PENALI SE VEŽBAJU U ČETVRTAK

S obzirom na rezultat prvog meča i nepredvidivost gostiju, rešili su u Partizanu da vežbaju penale, ako do njih dođe.

Vežbaćemo ih sutra pre podne, možda. Moramo. Sve se u fudbalu vežba“, dodao je Stanojević i osvrnuo se na reči Miroslava Bogosavca kako je Soči „talična ekipa“. „Nema sreće u fudbalu, osim u žrebu. Nisu slučajno Rusi dobili sve velikane osim Zenita“.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara