Štefan Lihtštajner (©Reuters)
Štefan Lihtštajner (©Reuters)

Štefan Lihtštajner: Švajcarska ima bolje igrače, boljeg selektora i bolje glave od Srbije!

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 12:31

Kapiten ekipe koja nas je izbacila 2018. godine miran pred sutrašnji okršaj

Pre četiri godine su uspeli, sada će pokušati opet. Doduše, bez kapitena sa prethodnog Mundijala, ali Štefan Lihtštajner nema nikakve sumnje u uspeh Švajcarske, pa na pitanje hoće li se “Nati” preko Srbije plasirati u osminu finala Mundijala kategorički odgovara: “Da”.

A zbog čega je tako uveren?

Izabrane vesti

Švajcarska ima bolje igrače i boljeg selektora od Srbije. Momci su dobrog duha i mnogi znaju šta da očekuju od Srbije. Zavisiće od glave, a tu vidim našu prednost”, otvoreno će Lihtštajner u intervjuu za Blik.

Zemljake hrabri i to što Švajcarcima igra i bod, ali Lihtštajner upozorava: to se ne sme.

Uvek je rizično ići na remi. Mada bi bilo pogrešno i da se zaletimo na oštricu srpskog noža. Utakmica traje 90 minuta, sve vreme znaš šta se dešava na drugom meču, a Murat Jakin je pametan selektor koji će znati kako da reaguje”.

Videćemo da li će i igrači. Svi su upamtili one provokacije Granita Džake i Džerdana Šaćirija iz Rusije. Čak je i Lihtštajner slavio sa dvoglavim orlom na grudima. Od njega zato ne očekujte osude.

Granit i Džerdan su izdržali mnogo toga pre i tokom utakmice, bilo je tu dosta udaraca ispod pojasa. Sa ljudske stane razumem što su se zaneli”.

A zašto je to Štefan radio?

Moraš da budeš solidaran sa saigračima, a ne kapiten koji se plaši ne opeče prste. To je deo sporta, deo prijateljstva unutar svlačionice. Gubili smo sa 0:1 samo zahvaljujući Janu Zomeru, bilo je nemira u svlačionici. I kada smo preokrenuli, nagrnule su emocije… Podgrejana atmosfera je učinila ostalo. Kad se osvrnem, možda smo za jotu preterali, ali ni dan-danas ne bih to nazvao greškom”.



tagovi

Stefan LihtštajnerKatar2022reprezentacija Švajcarskefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara