Imobile (©Reuters)
Imobile (©Reuters)

Subota u Seriji A: Imobile juri Zlatnu kopačku, a Sasuolo i Udineze 50 bodova

Vreme čitanja: 5min | sub. 07.05.22. | 12:04

Torino danas bez Srba na terenu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dugi vikend Serije A koji je počeo juče, a završiće se tek u ponedeljak mečom Fjorentina - Roma, nastavlja se današnjim dvobojima u Torinu, Ređo Emiliji i Rimu.

Izabrane vesti

Napoli će pokušati ovog popodneva da cementira svoju treću poziciju na tabeli, dok će Sasuolo i Udineze voditi bitku za klupske zacrtane ciljeve: stići ili probiti plafon od 50 bodova na kraju prvenstva.

U Rimu će Lacio juriti bodove za mesto u Ligi Evrope, a Sampdorija poene za ulazak u sigurnu zonu opstanka u Seriji A, dok će Čiro Imobile imati i personalni cilj da se približi Levandovskom u trci za Zlatnu kopačku.

LACIO - SAMPDORIJA (20.45)

Odrasla je čitava generacija navijača Dorijana koja ne pamti pobedu Sampdorije na Olimpiku protiv Lacija. Štaviše, gotovo da su postali punoletni oni koji su se rodili posle 23. januara 2005. godien kada su se Dorijani vratili kući pevajući iz Rima posle dvoboja sa Nebeskoplavima. Od tada je Lacio zabeležio 12 pobeda i tri remija.

Nebeskoplavi inače imaju odličan skor sa timovima iz Ligurije. Pobedili su svih osam poslednjih okršaja sa Đenovom, Specijom i Sampdorijom uz prosek od 3,4 gola po meču. Takođe, Samp je samo dva puta izbegla poraz na poslednjih devet gostovanja, mada se ni Lacio nije proslavio kao domaćin u poslednjih nekoliko nedelja budući da je remizirao sa Torinom i izgubio od Milana.

Mauricio Sari će po svoj prilici izvesti najjači sastav sa izuzetkom Luiza Felipea koji je praktično prekomandovan na klupu od kada je potpisao ugovor sa Betisom iz Sevilje. To znači da će se u tim od prvog sudijskog zvižduka vratiti Lukaš Lejva i Luis Alberto.

(©Reuters)(©Reuters)

Marko Đampaolo će se opredeliti za defanzivnu taktiku. Sampdorija je na korak od luke spasa, ali još nije matematički obezbedila opstanak u Seriji A, tako da bi bod na Olimpiku bio zlata vredan dok bi eventualna pobeda značila i definitivno očuvanje prvoligaškog statusa.

Laciju je potrebna pobeda u trci za peto i šesto mesto koje vode u Ligu Evrope, pošto se Fjorentina i Atalanta nalaze na samo tri boda distance. Veliku motivaciju će imati Čiro Imobile. Sampdorija je tim kome je postigao najviše golova u Seriji A (14) i još sanja da bi mogao da osvoji ponovo Zlatnu kopačku. Imobileu nedostaje sedam golova da bi stigao Levandovskog. Da bi san bio ostvariv Čiro večeras mora, uz pomoć svojih najdarežljivijih asistenata, Milinkovića-Savića i Luisa Alberta, da postigne što više golova.

Biće interesantno videti i Kaputa za koga se sve glasnije govori da će u sledećem prelaznom roku stići u Formelo i da će u sledećoj sezoni imati ulogu zamenika Imobilea.

LACIO (4-3-3): Strakoša - Lacari, Patrik, Ačerbi, Marušić - Milinković, Lejva, Luis Alberto - F. Anderson, Imobile, Zakanji

SAMPDORIJA (4-1-4-1): Audero - Berežinski, Ferari, Koli, Auđelo - Ekdal - Kandreva, Rinkon, Torsbi, Sabiri - Kaputo

TORINO - NAPOLI (15.00)

Napoli nije izgubio od Torina više od sedam godina. Od proleća 2015. godine do danas Azuri su zabeležili devet pobeda i četiri remija, dok je na Olimpijskom stadionu Grande Torino u poslednjih šest okršaja uknjižili čak pet pobeda i jedan remi.

Na strani čete Ivana Jurića je činjenica da su nanizali šest utakmica bez poraza, tri pobede i tri poraza, a protiv Specije su prekinuli i post od pet mečeva bez osvojena tri boda na svom terenu.

U današnjoj postavi Granata neće biti Srba. Saša Lukić mora da preskoči meč zbog kartona, dok će Vanja Milinković-Savić, prema najavama i ovog popodneva biti na klupi.

Napoli ima šansu da ovog popodneva cementira treće mesto u Seriji A što nije beznačajno budući da garantuje nekoliko miliona evra više od televizijskih prava u odnosu na četvrtu poziciju.

(©Reuters)(©Reuters)

Lučano Spaleti je došao sa gotovo kompletnim sastavom, nedostaje samo Gulam, pošto su se oporavili svi igračai koji su imali zadravstvene problem, uključujući Lobotku i golmana Mereta.

U napadu bi trebalo da vidimo ponovo trio “atomskih mrava” (Lozano, Mertens i Insinje) iza leđa Osimena, dok je jedina dilema oko sastava vezana za Lobotku na sredini terena.

Torino, osim Lukića, neće moći da računa na Sanabriju, ali s obzirom na poboljšanje forme kapitena Andree Belotija to i nije veliki problem za Jurića. Na velikom ispitu će biti Bremer. Defanzivac Granata je zaustavio u ovoj sezoni gotovo sve najbolje napadače u Seriji A i na njegovom spisku ovog proleća mu nedostaje Osimen da kompletira listu.

TORINO (3-4-2-1): Beriša - Ico, Bremer, Rodrigez - Singo, Riči, Pobega, Vojvoda - Praet, Brekalo - Beloti

NAPOLI (4-2-3-1): Ospina - Di Lorenco, Rahmani, Kulibali, Mario Rui - Angisa, Fabijan Ruiz - Lozano, Mertens, Insinje - Osimen

SASUOLO - UDINEZE (18.00)

Navijači Sasuola su ostavili transparent ispred sportskog centra Sasuola sa jasnom porukom posle poraza od Napolija 6:1 i pred meč sa Udinezeom: “Manje priče, više rada: Sramota”.

Trener tima iz Emilije Alesio Dionizi ne prihvata kritike navijača jer smatra da niko ne može da optuži njegov tim da je prestao da se zalaže na terenu i da nema više motivacija. Ipak, brojevi demantuju perspektivnog stručnjaka. Sasuolo je izgubio poslednja tri meča od Kaljarija, Juventusa i Napolija uz gol razliku 2:9.

Dionizi tvrdi da je cilj nejgovog tima da probiju plafon od 50 bodova i da žele da se približe tom cilju večeras. Interesantno je da je i njegov kolega na klupi Udinezea Čofi proklamovao isti cilj, mada se njegov tim nalazi tri boda iza Sasuola.

(©Reuters)(©Reuters)

Udineze je tradicionalno kost u grlu Sasuola poslednjih godina što se najbolje vidi iz činjenice da su Friulani neporaženi u poslednjih sedam dvoboja: imaju četiri pobede i tri remija. “Crno-zeleni” su nanizali tri pobede na Mapei stadionu pre poraza od Juventusa, dok je Udineze izgubio samo na jednom od poslednje četiri gostovanja.

Filip Đuričić i Lazar Samardžić će, barem prema najavama, početi meč na klupi i trebalo bi da dobiju šansu u drugom poluvremenu.

SASUOLO (4-2-3-1): Konsilji - Muldur, Kirikeš, Ferari, Kirjakopulos - Lopez, Fratezi - Berardi, Raspadori, Traore - Skamaka

UDINEZE (3-5-2): Silvestri - Bekao, Pablo Mari, Perez - Molina, Pereira, Valas, Makengo, Udodži - Deulofeu, Puseto.

SERIJA A - 36. KOLO

Petak

Inter - Empoli 4:2 (2:2)

/Romanjoli ag 40, Martinez 45, 64, Sančez 90+4 - Pinamonti 5, Aslani 28/

Đenova - Juventus 2:1 (0:0)

/Gudmundson 87, Krišito 95p - Dibala 48/

Subota

15.00: (3,50) Torino (3,45) Napoli (2,10)

18.00: (2,40) Sasuolo (3,45) Udineze (2,90)

20.45: (1,48) Lacio (4,40) Sampdorija (6,75)

Nedelja

12.30: (6,25) Specija (4,40) Atalanta (1,50)

15.00: (2,95) Venecija (3,30) Bolonja (2,45)

18.00: (2,45) Salernitana (3,25) Kaljari (2,95)

20.45: (4,90) Verona (3,60) Milan (1,75)

Ponedeljak

20.45: (2,50) Fjorentina (3,35) Roma (3,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

LacioNapoliTorinoĆiro ImobilesasuoloUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara