Sejduba Suma i Seku Sanogo (© Star sport)
Sejduba Suma i Seku Sanogo (© Star sport)

Suma prvi put posle povrede na derbiju: Vratiću se jači

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.11.20. | 17:20

Gvinejcu dve sedmice krvarilo oko, mirovao skoro mesec dana, naredne sedmice se verovatno priključuje ekipi

Konačno malo dobrih vesti za Aleksandra Stanojevića kad je reč o kadrovskoj situaciji u Partizanu. Scena sa treninga u sredu popodne, gde jedan do drugog zajedno vežbaju Žan Kristof Bajbek, Miloš Jojić i Sejduba Suma razveselila je šefa stručnog štaba jednako kao i navijače crno-belih, uverene da će se u završnih šest utakmica 2020. neko od njh, možda i sva trojica, pojaviti na terenu.

Zasad je povratku najbliži Miloš Jojić, nada se trener da će – kad mu već uprava nije obezbedila alternativu – moći u nekom trenutku da se osloni na francuskog napadača, a svi u Humskoj priželjkuju da se u stroj što pre vrati Gvinejac, od čijeg stava i(li) raspoloženja zavisi način igre.

Izabrane vesti

Nema Sume u akciji skoro mesec dana, otkako ga je u ranoj fazi 163. večitog derbija povredio Seku Sanogo. Stradalo je oko omalenom vezisti, period preporučenog mirovanja je završen, zasad radi odvojen od ekipe, kojoj bi mogao da se priključi već u ponedeljak.

Posle povrede sam pao, jer nisam jasno video loptu. Zabrinuo sam se. Kasnije, u razgovoru sa lekarima, objasnio da ne vidim, bio sam baš uznemiren“, podseća Suma u prvom obraćanju javnosti posle nemilog događaja iz okršaja sa večitim rivalom.

Detaljne analize pokazale su da je Partizanov Afrikanac imao veliku sreću, pošto ga je Zvezdin „promašio“ za samo dva milimetra. Da je bliski susret bio bliži, kažu stručnjaci, mogao je da mu ugrozi vid.

„Prilikom napuštanja terena, lekari su mi rekli da moramo odmah u bolnicu, a ja bio tužan usled činjenice da je derbi u toku. Na prvom pregledu sopštili su mi da će se povratak odužiti, da bar mesec dana ne smem da igram fudbal. Pomislih „ludost“. Razaralo me je saznanje da ću toliko ostati u kući, da neću ništa raditi“.

Najveća navolja za plejmejkera crno-belih ticala se neprestanog krvarenja.

„Dve sedmice sam imao krv u oku, svakodnevni bio podvrgnut terapijama da bi se tek nedavno povukla. Pet puta sam odlazio u bolnicu, lekari me savetovali da ne mrdam, ništa da ne radim. Niti da vozim bicikl, niti da trčim, niti da se na bilo koji način fizički naprežem. Poštovao sam njihove instrukcije, pratio pravila i, evo, vratio se ranije. Radujem se što sam opet na terenu, a znam da ću se na utakmicama vratiti još jači. Jedva čekam da opet zaigram“.

Nije realno očekivati Sumu u sastavu za prvi meč posle reprezentativne pauze, 21. novembra u Humsku dolazi Proleter, ali će izvestno konkurisati za prvih 11 na nekom od narednih izazova (TSC, Čukarički, Voždovac, Mladost).

U sredu sam trenirao prvi put posle derbija, kazali su mi da se klonim intenzivnog napora i da izbegavam bilo kakav kontakt. Prva tri, četiri dana ću raditi lagano, posle toga idem na još jednu kontrolu, nadam se da će mi tad reći da mogu da se pridružim ekipi. Kadgod bude, biću jači“, uz osmeh je zaključio Sejduba Suma.


tagovi

FK PartizanSejduba Suma

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara