Bajbek, Jojić i Suma u „Zemunelu“ (© FK Partizan)
Bajbek, Jojić i Suma u „Zemunelu“ (© FK Partizan)

Ima nade za Bajbeka: Partizanov napadač se vratio treninzima

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 16:27

Baš kao i Jojić i Suma

Prve prognoze bile su pesimistične. Verovalo se da je Žan Kristof Bajbek završio jesenju sezonu, da se zbog povrede na poslednjem treningu pred okršaj sa Mačvom, neće vraćati na teren u 2020, međutim, ima nade da Francuz, ipak, zaigra za Partizan do kraja kalendarske godine.

U sredu popodne Bajbek je počeo program rehabilitacije. Za početak, trenira odvojeno od grupe, pod nadzorom kondicionih treninga, kako ne bi previše opteretio zadnju ložu koja ga je „izdala“ pre skoro dve sedmice. Niko se među crno-belima ne usuđuje da prognozira kad će nekadašnji član Pari Sen Žermena biti u stanju da se stavi na raspolaganje Aleksandru Stanojeviću, međutim, u klubu provejava optimizam da bi mogao da konkuriše za sastav za neku od preostalih pet utakmica Superlige ili jednu u okviru osmine finala Kupa Srbije, pre odlaska na zimski odmor.

Izabrane vesti

Bajbek će za početak trenirati sa još dvojicom rekonvalenscenata, Milošem Jojićem i Sejdubom Sumom. Tandem vezista dobio je zeleno svetlo od lekara da se pojavi na terenu, ali njihove povrede su lakše prirode od Bajbekove i očekuje se da se ranije vrate u akciju.

Crno-beli se nadaju da će se timu uskoro pridružiti kapiten Vladimir Stojković, trenutno u izolaciji posle pozitivnog testa na virus korona, slično važi za njegovog zamenika Milana Smiljanića, te mladog vezistu Lazara Pavlovića.

Rad ekipe ovih dana otežava saznanje da je dosta fudbalera rasuto po raznim selekcijama. Saša Zdjelar je u A reprezenatciji Srbije, Bibars Natho je kapiten Izraela, Filip Holender važna karika u Mađarskoj, Takuma Asano će igrati dve kontrolne utakmice za Japan, Maki Banjak se posle pet godina vratio u državni tim Kameruna, dok su Aleksandar Šćekić i Igor Vujačić redovni na spiskovima Crne Gore.

Prvu utakmicu po okončanju pauze Parni valjak igra 21. novembra na svom stadionu protiv novosadskog Proletera, zatim ga očekuju dueli sa TSC-om, Čukaričkim, Voždovcem i Mladosti iz Lučana.


tagovi

FK PartizanŽan Kristof BaebekŽan Kristof Bajbek

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara