Komentari na vest

Sve je spremno za odbojkaški spektakl u Lajkovcu: Karte rasprodate, ekipe motivisane!

V

Vini Gogniti!!!!!!!!!!!!

pre oko 2 godine

Kad smo kod rasprodatog,karte su se DELILE u Lajkovcu a finale je zaista rasprodato kada znamo da je uslov gde ce da se igra godinama unazad ko ce vise da plati da bi bio domacin kao sto je Spartak Subotica najvise platila da ostane u ligi kada je ispala one sezone kad se Vizura ugasila.Sto se tice osvajaca Partizan i Zeleznicar
V

VolleyballSRB

pre oko 2 godine

U muškoj konkurenciji Partizan, u ženskoj Železničar.
I

IllL

pre oko 2 godine

Realno gledano da se primači iz Železničara uzmu za reprezentaciju(Mirosavljevic i Uzelac) bi vise pomogle Tijani u napadu nego Busa i Milenkovic. Uzelac je sa Brankom Ticom nas najveci talenat na mestu primača, mada i vreme je da konacno dobijemo pravog primača..jer svakako je Brankica pa na zalasku karijere, pogotovo zbog povrede koju vuče 2 godine...
V

VolleyballSRB

pre oko 2 godine

Ne mogu reći da se u potpunosti slažem sa vama. To što neko beleži dobre brojke u našem prvenstvu apsolutno ne znači i da je odmah automatski igrač za reprezentaciju. Krenimo redom, Mirosavljević jeste svakako važna igračica za Železničar, ali hajde da budemo realni, za reprezentaciju - nije. Imali smo prilike svi da je vidimo na delu u Ligi Nacija kada je igrala B selekcija i šta smo videli? Pa, ne mnogo toga! U CEV kupu, takođe. Još jedan bitan faktor je njena visina koja u današnjoj odbojci i nije baš nešto. Sara Carić koja u TENTu igra na korekciji je na EP bila prebačena na primača servisa. Šta mislite zašto? Zato što se teži ka tome da primačka dijagonala bude izuzetno visoka, i preko 190cm. I kada imate takva dva igrača, uz Tijanu kao korektora (192cm) onda ste uradili posao što se tiče krajnjih napadača. Ostali mogu da budu simpatični igračići za kinticu u inostranstvu i ništa više od toga. Što se Tice tiče, priča je skoro pa ista. Svaka joj čast za partije u prvenstvu (ali treba uzeti u obzir da nije sve vreme ni igrala kao primač, već po potrebi i kao korektor što u dobroj meri utiče na ulepšavanje statistike), ali to izjednačavati sa reprezentativnim kvalitetom... Ako ćemo to izjednačavati, hajde onda da pričamo o kadetskoj reprezentativki, Ani Mihajlović iz Srema, koja u 16 godina beleži slične brojke kao gore navedene dve u svojih 19 i 22... U daleko skromnijoj ekipi. Za Uzelac se slažem da ako nastavi da radi ima sve predispozicije da bude seniorska reprezentativka jednog dana.
I

IllL

pre oko 2 godine

Ok, mozemo reci da je Mirosavljevic prosecan igrac, ali nije to zbog visine, ona ima 185cm sto je sasvim korektno. Pogledajmo npr Brazilku Gabi koja ima samo 180cm pa je glavni primac i u Vakifbanku a i u reprezentaciji...Pa i brazilski korektor Tandara ima samo 185cm. Ako gledamo samo visinu jel onda da od Jovane Zelenovic koja ima 200cm ocekujemo da bude vrhunski korektor? Tica se izdvaja jer je levoruka i ima nezgodan servis, a po pravilu uvek se levoruki igraci izdvajaju(i Tijana,Uros Kovacevic itd.) Pa i Kaca Lazovic sa svojih 182cm je svakako bolja od Milenkovicke i Buse..
I

IllL

pre oko 2 godine

Glavni italijanski primač Sylla ima samo 181cm, onda Elena Pietrini koju smatraju buducem prvim primacem italijanske reprezentacije ima 186cm? Turski primac Tugba Sengolu isto ispod 190cm..Najpoznatiji primaci koji su preko 190cm su Bartch-Hackley i Arina Fedortseva. Ali misljenje da neko ne moze biti vrhunski primac jer je ispod 190cm pa i nije bas na mestu jer imamo razne primere koji pokazuju suprotno.
V

VolleyballSRB

pre oko 2 godine

Zavisi gde gledate. Na zvaničnom sajtu lige je 182, mada nije ni bitno, nećemo se oko toga nastavljati. Kažete takve su i Gabi i Tandara, jesu, ali koliko godina one imaju? 28, 33 polako ta generacija izlazi sa svetske scene (1 olimpijski ciklus još eventualno). Hajde da pogledamo Rusiju sa EP 2021, Fedorovtseva (17 god, 191), Kadotchkina (18 god, 192), Kapustina (23 god, 190) i Smirnova (23 god, 188). Dakle Rusi kao reprezentacija koja je napravila tu smenu generacija i čija je reprezentacija planirana da "nadolazi" (e sad, šta će biti... ) teže ka tom principu da dobiju što više krajnje napadače. Naravno da visina ne igra ključni faktor, niti da će svako od 2m biti odličan igrač, ali kada govorimo o reprezentaciji pričamo o finesama ne o razlici gde neko ne zna da udari loptu. Tako da to je ono prvo. Drugo je već pomenuti kvalitet koji ne sme da se upoređuje i gleda kroz prizmu naše lige, jer stvara grešku u percepciji. Što se Tice tiče, ja opet podvlačim, ona kroz Superligu u dobroj meri igra i na korekciji, što produkuje nešto bolju statistiku nego da je konstantno opterećena i prijemom servisa. Takođe ne treba zaboraviti da ona ni u juniorskoj reprezentaciji nije igrala, primačka dijagonala je bila Cvetković - Kockarević a Tica je ulazila u igru, ali na korekciju kao izmena za Vanju Savić. Levoruka je, jeste, kao i Jelena Lazić koja važi za jednog od boljih primača naše lige, pa nije u reprezentaciji (opravdano) :)
I

IlllL

pre oko 2 godine

Da znam za Ruskinje i njihovu planiranu smenu generacija, za par dana ce i objaviti selektora, svi misle da ce to biti Terzic koji ide tamo da "pokupi kajmak" i mnogi ruski navijaci kao i navijaci Fenerbahcea ne mogu da ga podnesu...ali pored Rusije vi u Evropi imate i Italiju koja je postala svetski prvak U20 pobedom protiv nas, oni "uvoze" igracice iz Nigerije ali ni njihova nova nada na prijemu Loveth Omoruyi ima samo 184cm a vec igra u Imoccu... Onda kod Turkinja korektor Pelin Eroktay koja ima 189cm, bila je najbolji korektor U18 Evropskog prvenstva 2020 itd. Onda Poljakinja Martyna Czyrnianska itd.
I

IllL

pre oko 2 godine

Uostalom imamo i mi mladog primača iznad 190cm Jovana Ćirković(194cm) 2003. godište. Igra za Albu iz Blaža.