Tačka na jedan od najskupljih projekata u Bajernovoj istoriji i žena zbog koje je sve puklo

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 19:02

'Paket Nagelsman' može da košta Bavarce možda i više od 70.000.000 evra...

Tešku odluku doneli su čelnici Bajerna tokom jučerašnjeg dana i time stavili tačku na jedan od svojih najvećih i najskupljih projekata u 21. veku, pa samim tim i u klupskoj istoriji. Julijan Nagelsman je ovog popodneva i zvanično završio sa nemačkim šampionom. Došao je u Zebener štrase na sastanak, saopštena mu je odluka o smeni i nakon šezdesetak minuta napustio je klupske prostorije.

Njegov naslednik Tomas Tuhel večeras je i zvanično imenovan, a prvi radni dan imaće već u ponedeljak.

Izabrane vesti

Ono čime se nemačke kolege uglavnom bave i čime će se baviti do Tuhelove promocije jeste finansijski izdatak koji će Bajern morati da podnese usled ovakve odluke. I on uopšte nije mali.

Prema pisanju Bilda, Julijanu Nagelsmanu i njegovim saradnicima - koji zajedno sa njim odlaze - do sada je na ime plata (bez bonusa) isplaćeno oko 20.000.000 evra. Kako je već naglašeno, mladi stručnjak će imati primanja u narednom periodu kao da radi - i tako će biti sve dok ne pronađe novi posao - ali i kada pronađe angažman, time obaveza Bavaraca ne prestaje.

Ukoliko Nagelsman ne bude bio raspoložen za pregovore i ne pristane na sporazumni raskid koji bi verovatno podrazumevao manju cifru za isplatu, nemački prvak će morati da mu iskešira predviđene plate za predviđeni period trajanja ugovora - do 2026. godine.

A to bi, izračunali su novinari Bilda, iznosilo oko 27.000.000 evra.

Sa tom cifrom, zatim onom što je već isplaćena, platama za njegove pomoćnike i obeštećenjem plaćenim RB Lajpcigu kada je dolazio (oko 20.000.000 evra), dolazimo do podatka da će 'paket Nagelsman' koštati Bajern možda i više od 70.000.000 evra.

Naravno, Bavarci će uraditi sve da putem pregovora pomenuti izdatak smanje, a nije isključeno ni da Nagelsman prihvati - ukoliko planira da se jednog dana vrati u Minhen.

Prijateljski rastanak mu u tom slučaju i te kako može biti od koristi...

Nemački mediji registrovali su kako je Julijan Nagelsman na današnji sastanak sa Oliverom Kanom, Herbertom Hajnerom i Bracom Salihamidžićem došao u pratnji svog agenta Folkera Štruta, ali i devojke Lene Vurcenberger. Taj je detalj ponovo pokrenuo spekulacije koliko je zapravo novinarka Bilda imala udela u odluci kluba da otpusti talentovanog stratega. Podsetimo, Nagelsman je napustio suprugu i dvoje dece pre određenog vremena i ušao u vezu sa gospođicom koja je za pomenuti list pratila Bajern.

Markus Babel veruje da je njihov odnos imao mnogo više uticaja na ambijent u svlačionici nego što se misli...

"Znam da je to bila velika tema svakodnevno u svlačionici. Nikome od igrača nije bilo drago što je Julijan sa njom. Tako da mogu da tvrdim da je ta devojka bila veliki problem za Bajern", kazao je nekadašnji defanzivac ovog kluba, pa pokušao da pojasni:

"Nedostajalo je poverenja između trenera i igrača. Mnogi jednostavno nisu smeli javno da kažu šta misle. Plašili su se da će sve završiti u novinama".

Zanimljivo, Lena Vurcenberger dala je otkaz u Bildu neposredno pošto je objavljeno da je Nagelsman smenjen.

Nakon svega, armiju navijača slavnog kluba sada mnogo više interesuje ono što dolazi sutra. A od sutra glavnokomandujući je Tomas Tuhel. Od njega sve pre svega očekuje da zavede red u svlačionici i povrati pravi ambijent. Mnogi su skloni da kažu i kako su njegovim dolaskom na klupu Bajernove šanse protiv Mančester Sitija u četvrtfinalu Lige šampiona narasle makar za 10 odsto.

Tuhel se probio u Majncu, obezbedivši ovom malom klubu dva puta plasman u Ligu Evrope. Potom je dve godine vodio Borusiju iz Dortmunda (uzeo DFB kup), pa Pari Sen Žermen i Čelsi. Sa dva poslednja kluba stigao je do finala Lige šampiona. S tim što je sa Plavcima uspeo i da osvoji najvredniji klupski trofej.


tagovi

Julijan NagelsmanTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara