Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Tadić: Moramo da igramo brže; Rajković: Verujem u prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 10:31

Utisci posle martovskog ciklusa

Dobro raspoloženje – da. Razlog za zadovoljstvo – da. Euforija – ne.

Sa takvim stavom su se rastali srpski reprezentativci nakon završetka martovskog ciklusa mundijalskih kvalifikacija. Zaista su zaslužili visoke ocene za prikazano u prvih 270 minuta trke do Katara, ali je jednako bitno što su i sami svesni da igra mora još da se popravi da bi se i stiglo do Svetskog prvenstva.

Izabrane vesti

Kapiten Dušan Tadić ističe da je jedan od preduslova za uspeh da se poboljša cirkulacija lopte.

Igra bi trebalo da bude bolja. Da brže igramo, da imamo još kvaliteta na lopti. A, siguran sam da kako vreme bude odmicalo da će tako i da bude. Samo da brže guramo loptu, jer će onda nama u napadu da bude lakše da rešimo utakmicu”, recept je fudbalskog doktora Tadića.

Za razliku od prve dve utakmice kada je ona jurila rivala, Srbija je u Bakuu bila “uhvaćena” posle 1:0. Ali, pronašla je i protiv Azerbejdžana snagu da se izdigne i da uzme tri dragocena boda.

“Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, šteta je što nismo postigli i drugi gol, da olakšamo sebi posao. Kada su izjednačili bilo ih je teško probiti, imali smo jednu dobru šansu preko Mitrovića pre drugog gola, ali dobro je, najbitnija su tri boda, pa idemo dalje”.

Otkrio je Tadić i šta im je rekao selektor Stojković u svlačionici, koji je recept za pobedu.

Pokušao je da nas što više motiviše, rekao nam da ne gubimo strpljenje, da kako vreme bude odmicalo oni će se sve više umarati i da tako treba da dođemo do gola, kroz igru”, ispričao je Tadić.

Tako je i bilo, iz igre, levicom Mitrovića, Srbija je došla do pobede.

Dok je Tadić dirigovao napadom i ponovo upisao asistenciju za gol, na drugom kraju terena je bio Predrag Rajković, u svom prvom nastupu otkako je Stojković selektor. I posao je odradio vrlo dobro, u prvom poluvremenu je sprečio izjednačenje kod stoodstotne šanse za Azere.

Imali smo mali nesporazum u prvom poluvremenu, na svu sreću usopeo sam da odbranim, nije bio strašan šut. To je moj posao, da uradim sve što mogu”, objasnio je golman Srbije.

Malu kritiku, uz smeh, imao je golman na račun Filipa Kostića, koji je skrivio penal.

Nije video igrača, bio je okrenut leđima, gledao je samo loptu. Dešava se... Nećemo mu zameriti, samo da sledeći put gleda malo i iza sebe (smeh)”.

Portugalija je pobedom od dva razlike u Luksemburgu preskočila Srbiju na prvom mestu u grupi, ali Rajković veruje da do kraja kvalifikacija taj raspored može da se promeni.

Nadamo se da ćemo biti na kraju prvi u grupi, da se direktno plasiramo na Svetsko prvenstvo. Verujem da to možemo”, poručio je Predrag Rajković.

Zavesa na kvalifikacije je spuštena na neko vreme, trka se nastavlja u septembru kada će Luksemburg doći u Beograd.



tagovi

Dušan TadićPredrag Rajkovićfudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara