Tako to rade veliki klubovi: Ajaks u evro o transferu Promesa

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 21:29

Sada je sve ozvaničeno

Tvente, Spartak Moskva, Sevilja - Ajaks. Takav je put Kvinsija Promesa. Ovaj krilni napadač je zvanično predstavljen kao novi igrač Kopljanika i potpisao je na pet godina kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Velikog kluba.

U danima kada se na transfer-tržištu kriju cifre kao zmija što krije noge, Ajaks je lepo na svom zvaničnom sajtu objavio sve detalje u dinar što se kaže, odnosno u cent. 

Izabrane vesti

Podaci su sledeći: Promes je potpisao ugovor na pet godina, do 30. juna 2024. godine. Ajaks je platio otkup od 15.700.000 evra Sevilji, a ovaj iznos može da ode do maksimalnih 17.200.000 na osnovu bonusa. I tu više nema mesta bilo kakvim spekulacijama.

Dosadašnji rekord je držao transfer Miralema Sulejmanija od pre 11 godina. Ajaks je tada za Sulejmanija platio Herenvenu nešto više od 16.000.000 evra, a jasno je da će Promes to prebaciti. 

Promes igra na poziciji krilnog napadača, a u Ajaksu bi trebalo da bude zamena za Hakima Zijeha iji transfer se uskoro očekuje. 

Ovo je njegov povratak u klub jer je do 2008. igrao za mlađe kategorije Ajaksa. Kopljanici su objavili da će pripreme za njega početi 8. jula. 

Ajaks je do sada ostao bez Frenkija de Jonga, koji je otišao u Barselonu, pred odlaskom je i Matijs de Liht, koji bira novi klub, dok je Dejli Sinkgraven potpisao za Leverkuzen. Što se tiče novajlija, stigli su Rumun Razvan Marin iz Standarda, Argentinac Lisandro Martinez iz Defenze, Kik Pjeri iz Herenvena, Kjel Šerpen iz Emena.

I sada Kvinsi Promes.

FOTO: Ajax.nl


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara