Dani Alves dobija šansu od prvog minuta (©Reuters)
Dani Alves dobija šansu od prvog minuta (©Reuters)

Tite izvodi komplet drugi tim za Kamerun: I sa rezervama Brazil prejak

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 00:04

U Brazilu se uveliko piše o odluci selektora da odmori one koji su izneli teret prve dve utakmice

Potpuno modifikovani Brazil za kraj grupne faze u Dohi. Pošto je prolaz u drugu fazu i to sa prvog mesta praktično overen, selektor Tite izgleda je rešio da protiv Kameruna izvede komplet drugu postavu i tako rastereti one koji su izneli teret utakmica protiv Srbije i Švajcarske.

Ugledna brazilska televizija Globo javlja da je Tite već doneo odluku da ukaže šansu rezervistima, a razlog više su povrede koje su zadobili Nejmar, Danilo, Aleks Sandro i još neki “prvopozivci“ u prva dva kola grupne faze. O tome je navodno već obavestio igrače i počev od treninga u sredu uigravaće se sastav koji je i pored etikete “rezervnog“ i dalje prejak ne samo za Kamerun, već i za mnoge učesnike Mundijala.

Izabrane vesti

Petak, 20.00: (14,5) Kamerun (6,30) Brazil (1,25)

Sistemski se neće ništa menjati. I dalje će to biti formacija “4-2-4“, u kojoj će poziciju među stativama zauzeti Ederson umesto Alisona. Blago selektoru koji ima dve takve “jedinice“, članove dva najmoćnija engleska kluba. Ispred golmana Mančester Sitija stajaće Dani Alves, Eder Militao, Bremer i Aleks Teljes. Odbrana možda nije top klasa, ali je i dalje van domašaja za veći deo konkurencije. Dani Alves će protiv Kameruna ući u istoriju kao zvanično najstariji igrač koji je branio boje Selesaa na Svetskim prvenstvima.

BRAZIL, PROJEKTOVANI TIM ZA KAMERUN

Ispred defanzivne četvorke naći će se Fabinjo koji i dalje čeka minute, te Bruno Gimarais koji je blistao u dresu Njukasla tokom dosadašnje sezone u Premijer ligi. Najveću dilemu Globo ima oko ofanzivne četvorke, jer je u konkurenciji šestorica igrača. Međutim, najveće šanse se daju Rodrigu, Antoniju, Gabrijelu Žezusu i saigraču iz Arsenala Martineliju.

To je utisak baziran na tome koga je Tite koristio protiv Srbije i Švajcarske. To znači da će Pedro i Everton Ribeiro šansu čekati sa klupe i dobiti je verovatno u drugom poluvremenu. Ako se zaista bude odlučio za ovu postavu, izvesno je da će Rodrigo dobiti Nejmarovu ulogu.

Brazil i Kamerun se sastaju od 20 časova u petak, do će istovremeno snage odmeriti Srbija i Švajcarska u direktnom okršaju za prolaz.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaDani AlvesEdersonBremerAleks TeljesFabinjoRodrigoAntoniBruno GimaraišKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara