Vensan Kompani (©Reuters)
Vensan Kompani (©Reuters)

Totenhem želi da od Kompanija napravi svog Artetu; Barnli nudi novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 05:22

Belgijanac na ceni posle sjajnih rezultata sa Barnlijem

Nije se posebno istakao u Anderlehtu, ali je vodeći Barnli do ekspresnog povratka u Premijer ligu, Vensan Kompani napravio sjajan posao ove sezone. I, naravno, zapao za oko mnogima.

Po navodima engleskih medija, 37-godišnji Belgijanac nalazi se među kandidatima za klupu Čelsija ili Totenhema. I jedni i drugi trenutno imaju prelazno rešenje kada je reč o trenerima (Frenk Lampard i Kristijan Stelini), a po završetku sezone planiraju da ekipu preuzme neko drugi. Uglavnom se pominje Julijan Nagelsman, koji je nedavno iznenada ostao bez angažmana u Bajernu, ali onaj ko ne uspe da dobije mladog Nemca, mogao bi da se okrene upravo Kompaniju.

Izabrane vesti

Navodno deo Totenhemovog rukovodstva i želi da bivšem kapitenu Mančester Sitija pruži šansu, ugledajući se na rezultate Arsenala sa Mikelom Artetom, ali ima i onih koji smatraju da nije dovoljno iskusan i radije bi trenera s dužim stažom rada na vrhunskom nivou.

U svakom slučaju, pita se i Barnli. Ubedljivi lider Čempionšipa potpisao je sa Kompanijem prošlog leta ugovor na tri godine i, s obzirom na to da on ističe tek krajem juna 2025. godine, klub koji bude želeo da angažuje Belgijanca moraće da plati određeno obeštećenje. Posebno jer na Tarf Muru ne žele tako brzo da se odreknu Belgijanca. Plan je da se zajedno sa Kompanijem vrate u Premijer ligu i zato mu nude novi ugovor, pišu Englezi.

Finansijski detalji nisu poznati, ali se ističe da bi sportski motiv nekadašnjeg štopera da posle sjajne sezone u nižem rangu nastavi sa istim timom i među najboljim engleskim klubovima mogao da bude presudan. Od dolaska u Barnli Vensan Kompani ima 49 mečeva od kojih su 31 pobede, 14 remiji i samo četiri porazi.

"Ne želim da trošim vreme na priče o mojoj budućnosti. Rekao sam to još prvog dana kada sam potpisao ugovor. Koncentrisan sam samo na utakmice koje nam predstoje", odgovorio je belgijski strateg nedavno na pitanje novinara hoće li i u sledećoj sezoni trenirati Barnli.

Do kraja Čempionšipa ostalo je još pet kola. Sigurno je da će u njima Vensan Kompani sedeti na klupi Barnlija, a ostaje da vidimo šta će se dalje dešavati kada su u pitanju Totenhem i Čelsi.


tagovi

TotenhemVensan Kompani

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara