Dominantno i nezapamćeno brzo - Barnli se vratio u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.04.23. | 00:25

Ekipa Vensana Kompanija obezbedila promociju sedam kola pre kraja

Bilo je samo pitanje vremena kada će se dogoditi, ovog petka postalo je zvanično – Barnli se vratio u Premijer ligu. Samo godinu dana pošto su ispali iz društva najboljih engleskih klubova, Klaretsi su se u njega vratili.

Pobedom na gostovanju u Midlzbrou (2:1), ekipa Vensana Kompanija i matematički je obezbedila promociju u elitni rang. Ekspresno, ubedljivo, brže od bilo kojeg drugog tima otkako se Premijer ligu znamo pod tim imenom. Redingu je 2006. godine bilo potrebno 40 utakmica, Lesteru 2014. isto toliko, Fulamu 2001. i Njukaslu 2010. po 41. Barnliju 39. Sedam kola pre kraja ligaškog dela prvenstva.

Izabrane vesti

Strašan posao je napravio Vensan Kompani. Preuzeo je letos ekipu koja je po ispadanju ostala bez velikog broja ključnih igrača poput Nika Poupa, Dvajta Meknila, Džejmsa Tarkovskog, Bena Mija, Vouta Veghorsta, Maksvela Kornea i zamenio ih gomilom mladih igrača.

I ne samo da je značajno promenio igrački kadar, već i stil igre. Barnli igra lepršavo, napadački, na posed, potpuno suprotno od onoga što je propagirao tokom ere Šona Dajša. Najefikasniji je tim šampionata sa 76 postignutih golova, a pride ih je i primio najmanje, svega 30.

No, i pored plejade mladih, talentovanih fudbalera, večerašnju pobedu potpisali su oni iskusniji, Konor Roberts i dugogodišnji član ekipe Ešli Barns koji je uz po koju suzu po završetku utakmice na Riversajdu izjavio da će na kraju sezone napustiti klub.

Tek da napomenemo, jedini gol za goste postigao je Čuba Akpom iz penala početkom drugog poluvremena. Bio je to njegov deseti pogodak u poslednjih devet mečeva, a ukupno 26 u prvenstvu i ubedljivo je najbolji strelac Čempionšipa ove sezone. Prate ga Viktor Gjokeres iz Koventrija sa 18 i Nejtan Tela iz Barnlija sa 17.



tagovi

Premijer ligaČempionšipBarnliVensan Kompani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara