Luka Ivanušec i Mateo Kovačić u duelu (©Reuters)
Luka Ivanušec i Mateo Kovačić u duelu (©Reuters)

Transferi Gvardiola, Kovačića i Brozovića napunili Dinamovu kasu, na Maksimiru se predomislili: Ivanušec nije na prodaju

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 23:34

U ovom trenutku više im vredi ostanak jednog od najboljih igrača, nego Fajenordovih desetak miliona...

Kapne odavde, kapne odande i - Dinamova kasa je napunjena. Zadovoljno su trljali ruke na Maksimiru ovoga leta, iako još bombastičnih transfera nije bilo. Ali, jeste prihoda od pređašnjih mudrih poteza i zadržanih procenata kada su odlazile “zlatne koke”. Sredinom leta su se Mateo Kovačić i Marcelo Brozović postarali da Modri lagodnije žive, a početkom avgusta i najskuplje plaćeni svetski štoper - Joško Gvardiol.  

Dinamo ima dovoljno novca da neometano posluje i ne razmišlja šta će biti sutra, priprema se za prodaju Dominika Livakovića i Bruna Petkovića posle trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, jer obojici ističu ugovori kroz godinu dana. Novi unosan izlazni transfer trebalo bi da bude Josip Šutalo i kada sve saberu i oduzmu, na Maksimiru su se predomislili oko Luke Ivanušeca.  

Izabrane vesti

Iako je Fajenord ozbiljno zagrizao za hrvatskog ofanzivca i ima u planu da za njegov transfer plati između 9.000.000 i 12.000.000 evra (to su cifre kojima se licitiralo), na Luku Ivanušeca mogu da zaborave! Prema saznanjima Germanijaka, Uprava zagrebačkog kluba donela je odluku da reprezentativac Hrvatske nije na prodaju.  

Na Maksimiru su se dobro presabrali i shvatili da im u ovom trenutku više vredi ostanak jednog od najboljih igrača, nego Fajenordovih desetak miliona. Nije to cifra koja se ne odbija u današnje vreme, ne može ni da se okarakteriše kao nepristojna ponuda, jer Modri su prodavali najbolje igrače za daleko više novca u prošlosti i spremni su da rizikuju. Ako se to uopšte može nazvati rizikom.  

Luka Ivanušec je bio, jeste i verovatno će biti na ceni. Iz Zagreba neće nigde barem do zime, a za očekivati je da mu cena u najgorem slučaju stagnira. Vođa je tima, od starta sezone verovatno i najkonstantniji igrač i tek će mnogo toga u Dinamovoj igri zavisiti od njega, ukoliko Bruno Petković napusti Maksimir do kraja prelaznog roka. Krilni napadač pritom ima ugovor na još tri sezone.  

Može Igor Bišćan da odahne, od danas ima jednu briggu manje.


tagovi

Dinamo ZagrebLuka Ivanušecex-Yu fudbalEX-YU ligeLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara