Ilustracija ©AFP
Ilustracija ©AFP

Sukob sa tragičnim posledicama: U tuči Hrvata i Grka ubijen navijač AEK-a, 98 privedenih

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 09:55

Gostujući navijači režirali haos u Atini u kojem je povređeno osam osoba, dok je jedna izgubila život

Utakmica između AEK-a i Dinama Zagreb dobila je tokom minule noći negativnu uvertiru uz tragičan epilog. Naime, u sukobu navijača grčkog i hrvatskog kluba koji se dogodio u ponedeljak uveče život je izgubio 29-godišnji mladić, inače pristalica atinskog kluba.

Tokom sukoba koji se desio ispred stadiona na kojem bi trebalo da AEK i Dinamo večeras (20.45 časova) odigraju utakmicu u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, povređeno je osam osoba, trojica Grka i petorica Hrvata, potvrđeno je iz lokalne hitne pomoći.

Izabrane vesti

Prema informacijama iz atinskih medija policija je privela 98 osoba, od kojih je 90 transportovano u pritvor, dok je osam zbrinuto u bolnici. Pojedini mediji navode da su se među uhapšenima našla 82 Hrvata, dva Grka i po jedan Bosanac, Albanac, Austrijanac i Nemac, dok identitet još dvojice nije poznat. U dežurnoj zdravstvenoj ustanovi koja je zbrinula povređene tokom čitave noći je bio prisutan veliki broj snaga reda kako bi se izbegli novi sukobi s obzirom na to da su na isto mesto tokom noći stigl brojni besni prijatelji i rođaci povređenih Grka.

Preko 100 hrvatskih navijača koji su došli automobilima u Grčku od ulaska u zemlju bilo je pod pratnjom policije, ali su snage reda izgubile kontrolu nad gostima pošto su se isti vozom uputili ka Nea Filadelfiji gde se i dogodio žestoki sukob u kojem su korišćeni Molotovljevi kokteli, pendreci i oštri predmeti. Konflikt na ulicama nedaleko od stadiona na kojem su sat i po ranije gostujući igrači odradili poslednji trening, učestvovale su stotine navijača, a prema navodima iz Atine pristalice Dinama imale su podršku prijateljskih grupa iz Grčke, odnosno Panatinaikosa.

Prema navodima medija iz grčke, 29-godišnji navijač AEK-a zadobio je više ubodnih rana nožem i na mestu je preminuo. Sukob tragičnih posledica bio je povod i da se ministar unutrašnjih poslova Grčke Janis Oikinomu vrati u Atinu, uprkos ranije zakazanom sastanku sa albanskim kolegom. Dešavanja u grčkoj prestonici biće povod i za zasedanje čelnika UEFA koji će u narednim satima zvanično odlučiti da li će se večerašnji susret odigrati u predviđeniom terminu, a prema informacijama iz hrvatskih i grčkih medija najverovatnije neće biti promena kada je u pitanju termin utakmice.



tagovi

Dinamo ZagrebAEKAEK AtinaLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara