Ilustracija ©AFP
Ilustracija ©AFP

Posle ubistva grčkog navijača odložena utakmica u Atini: AEK tvrdi - Dinamo odgovoran

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 10:29

UEFA donela odluku

Sukob navijača sa tragičnim epilogom koji se dogodio u Atini u ponedeljak uveče predstavljao je povod čelnicima UEFA da odlože utakmicu zakazanu za večeras u 20.45.

Kako navode grčki mediji, na bezbednosnom sastanku održanom jutros predstavnici Evropske fudbalske unije doneli su odluku da utakmica ne bude odigrana. Potom je ista odluka i zvanično potvrđena uz informaciju da će prva utakmica biti 15. avgusta u Hrvatskoj, a revanš 18. ili 19. u Atini.

Izabrane vesti

Sastanak kojem su prisustvovali predstavnici oba kluba, ali i UEFA, protekao je uz veliku tenziju, a Atinjani su kao krivce označili goste, ali i istakli lošu reakciju grčke policije.

Podsetimo, preko 100 navijača hrvatskog kluba stiglo je u Atinu juče i izazvalo veliki sukob u kojem je jedna osoba izgubila život, osam učesnika je pobređeno, dok je ukupno 98 privedeno.

Ovim povodom oglasio se i potpredsednik i izvršni direktor AEK-a George Kosmas je rekao.

"Trenutno je nezamislivo i paranoično biti na sastanku dok tugujemo zbog gubitka života našeg navijača. Šta se dogodilo, dogodilo se. AEK smatra Dinamo Zagreb potpuno odgovornim jer je znao za svojih 150 i više navijača koji su doputovali. Na jučerašnjem sastanku nisu nikoga obavestili o tome, osim da je možda oko 30 navijača kupilo ulaznice i sa namerom da pokuša da uđe na stadion tokom utakmice. Dinamo smatramo potpuno odgovornim zato što je grupa hrvatskih kriminalaca organizovano iz Zagreba krenula da uradi to što je i uradila. Može li Dinamo da pruži potpunu sliku jučerašnjeg dana i podrži stav AEK-a u policiji? Od toga nije bilo ništa, pa Dinamo smatramo jednim od glavnih krivaca. Drugi glavni krivac je policija koja je dopustila konvoju da pređe u Grčku, stigne do Atine i obavi zakazani sastanak s navijačima drugog grčkog tima. Takođe im je omogućila da dođu do Nea Filadelfije te Dinamo i policija snose punu odgovornost za ono što se dogodilo. AEK je na jučerašnjem popodnevnom sastanku bez informacija instinktivno upozorio da se očekuju incidenti hrvatskih navijača i njihovih grčkih saradnika, ali je to je potpuno ignorisano. U ovom trenutku nije moguće da AEK učestvuje na sastanku", istakao je Kosmas.


tagovi

Dinamo ZagrebAEKLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara