Trebalo je da igra pola sata, a 35 minuta mu je bilo dosta da načne Sevilju u velikom finalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.05.23. | 21:47

Paulo Dibala krunisao sjajnu asistenciju Đanluke Mančinija

Prošao je kroz težak period Paulo Dibala. Poslednjih mesec dana, od povrede sa Atalantom 24. aprila, igrao je na kašičicu, osećao bolove zbog povrede skočnog zgloba, pa mu je predviđano da će u velikom finalu Lige Evrope protiv Sevilje moći da zaigra tek nekih pola sata. Ipak, Argentinac je bio veliko iznenađenje Žozea Murnija u Budimpešti. Našao se u startnoj postavi, a onda postigao vodeći gol za Vučicu u 35. minutu utakmice.

Dibala je sjajno reagovao na fenomenalno dodavanje Đanluke Mančinija iz poslednje linije, iskoristio nepažnju Loika Badea, ušao u situaciju jedan na jedan i matirao nemoćnog Jasina Bonoa.

Izabrane vesti

Znao je Murinjo da je Dibala igrač koji može da reši finale, baš kao što je taj faktor pre godinu dana u Tirani predstavljao Nikolo Zaniolo. Kada je Argentinac na terenu, to je potpuno neka druga, napadački mnogo potentnija i tehnički nadarenija ekipa. Slavio je Rim kada je stigao prošlog leta, a slavi i u ovom trenutku jer je strelac vodećeg gola o utakmici koja odlučuje o važnom evropskom trofeju, ali i o učešću u Ligi šampiona naredne sezone.



tagovi

Paulo Dibala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara