Pablo proslavlja pogodak (Reuters)
Pablo proslavlja pogodak (Reuters)

Treća vezana recka Sao Paula: Krespo verovao Pablu, ovaj mu vratio pobedom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 03:53

Gol odluke pao u petom minutu

Odavno Sao Paulo nije pretendent na titulu Serije A, nedavno mu je Palmeiras u četvrtfinalu zatvorio put ka trofeju Libertadoresa, ali brazilski velikan u nastavku sezone pokušati da konstantnijim igrama obezbedi mesto u Libertadoresu. Posle tri vezane pobede, to deluje kao znatno realniji cilj nego početkom avgusta. Utakmica protiv Sporta u Resifeu ni po čemu nije bila posebna, ali posle nje jedini vlasnik duže seriju pobeda u brazilskoj eliti je lider Atletiko Mineiro - 0:1.

Posle neubedljive partije u revanšu sa Palmeirasom, nije bio mali broj onih koji su verovali da će Ernan Krespo poslati Pabla na hlađenje, te prednost u špicu dati Ederu ili Lusijanu. Argentinski strateg je ipak poklonio poverenje Pablo, a on mu je uzvratio golom već u petom minutu. Ispostavilo se pobednosnim.

Izabrane vesti

Nije Resife do kraja poluvremena uspeo da napravi niti jednu ozbiljniju priliku, ali je nakon pauze odlučnije napao gol Volpija. U razmaku između 53. i 54. minuta čuvar mreže gostiju je u dva navrata zaustavljao opasne pokušaje Sporta, prvo Velisonov, potom i Andreov. Tako je odbijen najozbiljniji nalet domaćina, koji do kraja utakmice nije produkovao tako ozbilje pretnje. Ipak je reč o najslabijem napadu prvenstva koji je postigao tek osam golova na 17 prvenstvenih utakmica ove sezone.

Sao Paulo se ovim trijumfom domogao zone Sudamerikane, ali apetiti su mu sigurno porasli i sanja bar mesta koja garantuju kvalifikacije za Libertadores. Od njih ga dele samo tri boda, od direktnog plasmana sedam. Ako izuzmemo naredno kolo i domaćinstvo trećeplasiranoj Fortalezi, sledi mu, na papiru nešto lakši period i mečevi protiv Žuventudea i Amerike Mineiro koja kuburi u zoni ispadanja.

Nema sumnje da bi velikan sa Morumbija bio još bolje plasiran da ga ove sezone nisu desetkovale povrede. Na to se na konferenciji posle utakmice osvrnuo Ernan Krespo.

“Dosegli smo brojku od 33 povrede ove sezone i stvari ne idu onako kako smo zamislili. Potrebno nam je vreme kako bismo učvrstili redove", objasnio je Argentinac.


BRAZIL 1 – 17. KOLO

Subota

Atletiko GO – Šapekoense 1:1 (0:1)

/Žoao Paulo 90+3pen - Anselmo 36pen/

Gremio - Baija 2:0 (0:0)

/Borha 50, Souza 90+5/

Nedelja

Žuventud - Fortaleza 1:1 (0:1)

/Bueno da Silva 71 - Marselo Konseisao 17/

Palmeiras – Kujaba 0:2 (0:1)

/Klejson 2, Uilijan 90+4/

Atletiko PR – Korintijans 0:1 (0:0)

/Roni 56/

Seara – Flamengo 1:1 (1:0)

/Vinisijus 32 - Vitinjo 52/

Santos – Internasional 2:2 (2:1)

/Pirani 24, Madson 35 - Merkado 8, Alberto 88/

Ponedeljak

Sport Resife - Sao Paulo 0:1 (0:1)

/Pablo 5/

Utorak

01.00: (3,00) Amerika Mineiro (3,10) Bragantino (2,50)

01.00: (4,20) Fluminense (3,20) Atletiko Mineiro (2,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sao PauloBrazil 1Brazileirao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara