Trener godine Mozzart Bet Superlige: Miloš Milojević

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 14:00

Drugi put u istoriji crveno-beli osvojili titulu bez poraza i to u vrlo specifičnim okolnostima za mladog stručnjaka

 Neko će reći da je sa ovako jakom Crvenom zvezdom, i ne(jakom) konkurencijom donekle očekivano da klub sa Marakane osvoji titulu. Čak će u neformalnim razgovorima Miloš Milojević skromno reći da je Žarko Lazetić imao „under performans“ sa TSC-om.

Nije dobio šansu mladi stručnjak da vodi Crvenu zvezdu u Ligi šampiona, ali je nastavio putem Vladana Milojevića i Dejana Stankovića, osvojivši šestu titulu u nizu bez poraza. Po tome će ga istorija pamtiti, jer je Crvena zvezda tek drugi put od osnivanja napravila takvo ostvarenje. Sve to uz treću vezanu duplu krunu.

Izabrane vesti

Da, znamo da će biti komentara da je lako bilo Milošu Milojeviću da bude najbolji u Srbiji. Međutim, bivši strateg Malmea je napravio rekordnu razliku u odnosu na drugoplasiranu ekipu, teoretski obezbedio pehar u prvom kolu doigravanja i ostao netaknut u sudarima sa TSC-om, Partizanom i Čukaričkim.

Izvojevao je titulu u vrlo specifičnim okolnostima. Kada je stigao u Ljutice Bogdana, posle odlaska Dejana Stankovića, zatekao je fizički i psihološki rasturen tim. Bila je to posledica ispadanja od Makabija iz Haife. Crvena zvezda je varirala u formi, ali su, u domaćim okvirima, rezultati bili očekivani. Ključna razlika napravljena je kasnim pobedama u Pazaru i Kragujevcu, na kraju sve je to overreno na početku proleća kada je Miloš Milojević stigao do pobede u večitom derbiju.

Uspeo je da drži fokus na teren i pored toga što mu je još krajem marta, u razgovoru sa klupskim čelnicima, saopšteno da je za izazove u Ligi šampiona potreban iskusniji strateg. Znalo se da je to Barak Bahar.

Nekako u tom periodu Miloš Milojević se opustio, pronašao hemiju sa grupom, iako je bilo ležernosti u igri Crvene zvezde. Kada god je bilo potrebno, kada su u igri bili trofeji Crvena zvezda je pobedila. Srspki šampion je dao ubedljivo najviše golova u Mozzart Bet Ligi (96), najmanje primljenih (19). Zvezda je iskreirala najveći broj šansi, imala najviše udaraca na gol i najveći posed lopte.

Dva puta je Miloš Milojević proglašen i za trenera meseca u Mozzart Bet Superligi. Jedini minus su mu partije protiv Trabzona u Turskoj i u Monaku... Za srpski fudbal bi bilo pogubno da ga izgubi, s obzirom da je pokazao spremnost da se usavrašava i jednog dana se možda vrati u Crvenu zvezdu na velika vrata... Vreme radi za njega.

Kompanija Mozzart nagradiće Miloša Milojevića sa 200.000 dinara, koje će on proslediti u humanitarne svrhe.


tagovi

Miloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara