Idealni tim Mozzart Bet Superlige: Petorica iz Zvezde, trojica iz TSC-a

Vreme čitanja: 5min | pet. 02.06.23. | 12:00

Čukarički dao dvojicu igrača, Partizan jednog

Tačka na fudbalsku sezonu u Mozzart Bet Superligi je stavljena, ostalo je još da se odigraju revanši baraža pa da se zavesa do kraja spusti.

Pored borbi za titulu, za mesta u Evropi, za plej-of, pa za opstanak, punih 37 kola trajala je i individualna borba fudbalera za priznanja koja je tokom sezone dodeljivao generalni sponzor Superlige – Mozzart Bet. Podeljeno je 37 zvanja za igrača kola, pa za igrače i trenere meseca, napravljeno 37 timova kola...

Izabrane vesti

Došlo je vreme da se podvuče crta i da vidimo kojih 11 se istaklo tokom šampionata, ko je našao mesto u Idealnom timu sezone Mozzart Bet Superlige. Šampion Crvena zvezda je, očekivano, dala najviše predstavnika – pet. Najveći hti sezone, TSC, ima trojicu igrača u Idealnih 11, Čukarički dvojicu, dok je Partizan „delegirao“ samo jednog.

Idealnih 11 čine:

MILAN BORJAN (Crvena zvezda) – Usud golmana Crvene zvezde je da je ili dobijao uglavnom sedmice ili nije bio ni ocenjen, pošto na dosta mečeva rivali nisu ni dolazili da ga pogledaju oči u oči. Borjan je tri puta biran u tim kola, a sa prosečnom ocenom 6,64 je najbolje ocenjeni golman, odnosno, četvrti najbolje ocenjeni igrač lige. Paradoks je što bi moglo da se desi da mu odlukom novog trenera Bahara ovo bude i oproštajna sezona na golu srpskog šampiona.

MILOŠ CVETKOVIĆ (TSC) – Zvezdani trenuci u karijeri iskusnog desnog beka, koji pre samo tri godine nije imao ni klub. Dolaskom u Mladost iz Lučana je fudbalski oživeo i to toliko da ga je TSC snimio i doveo letos u svoje redove. A, na severu zemlje Cvetković je – eksplodirao. Odigrao najboljih godinu dana u karijeri. I to kao krilni bek, koji je u tandemu sa Sašom Jovanovićem do očaja dovodio protivničke odbrane. Na 32 utakmice Miloš je dao dva gola, dok je za četiri asistirao. I četiri puta je biran u idealni tim kola.

STRAHINJA ERAKOVIĆ (Crvena zvezda) – Najbolji mladi igrač sezone u Mozzart Bet Superligi! Iako deluje da je „sto godina“ tu, Eraković je i ovu godinu odradio kao bonus. Bio je predstavnik domaćeg prvenstva na Mundijalu u Kataru. Pet puta je Eraković biran u idealni tim kola. U tandemu sa Dragovićem bio je teško prelazan bedem do gola Milana Borjana. Opširnije o Strahinji kao najboljem mladom igraču sezone na ovom linku.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ (Crvena zvezda) – Nije nikakvo čudo što čelnici crveno-belih nisu hteli ni da čuju da ga puste zimus u inostranstvo, a i sada je njihov broj „nedostupan“ za želju bivšeg reprezentativca Austrije da se otisne preko granice. Ogroman kvalitet, ogromno iskustvo, Dragović je „peške“ odigrao većinu utakmica u Mozzart Bet Superligi, najbolji napadači u ligi se nisu videli pored njega.

NEMANJA TOŠIĆ (Čukarički) – Najveće otkrovenje sezone. Što bi rekli Amerikanci „Late bloomer“, sa 26 godina. Levi bek Brđana je dobio šansu kada je na početku prvenstva Roganović otišao u inostranstvo. I tu priliku je oberučke prihvatio. Na 32 utakmice fudbaler Čukaričkog je postigao tri gola, dok je za četiri asistirao. Čak šest puta se Tošić našao u timu kola, što jasno govori koliko je odskočio u odnosu na većinu rivala na toj poziciji. Sa prosečnom ocenom 6.50 je 12. najbolje ocenjeni fudbaler Mozzart Bet Superlige.

MARKO DOCIĆ (Čukarički) – Odavno je vezista Brđana na superligaškoj sceni, njegove odlične igre nisu nikakvo iznenađenje, ali mu je ovo bila možda i najbolja sezona u karijeri. Sa prosečnom ocenom 6,66 je treći najbolje ocenjeni fudbaler Mozzart Bet Superlige. Pamtiće se njegovi spektakularni golovi protiv Crvene zvezde i Partizana, a u ukupnom bilansu stoji da je od prvog do 37. kola ostvario dabl-dabl: po 11 golova i asistencija. I on je šest puta našao mesto u timu kola, na kraju i u timu sezone.

GELOR KANGA (Crvena zvezda) – Kanga i Katai su rekorderi Mozzart Bet Superlige: po osam puta su obojica birana u Tim kola tokom sezone! Bio je vezista crveno-belih dugo u samom vrhu najbolje ocenjenih, ali je na kraju završio na osmom mestu sa prosečnih 6,56. Pokretačka snaga Zvezdinih akcija, čovek koji je rešio mnogo mečeva od jula do maja. Individualni bilans: deset golova i 11 asistencija. Dabl dabl koji mu donosi mesto u idealnom timu za sezonu 2022/23.

SAŠA JOVANOVIĆ (TSC) – Kada neko napravi karijeru u Španiji, teško da se može nazvati iznenađenjem, ali je Saša Jovanović odigrao sezonu života. A, pre samo godinu dana je bio u Lučanima... Prepoznali su u Bačkoj Topoli njegovu vrednost, Žarko Lazetić mu je dao da organizuje ofanzivu TSC-a, prepustio mu loptu, a Jovanović je na teren prosuo magiju. Najbolji je asistent lige sa 12 dodavanja za gol, dok se deset puta upisao u strelce. Trag je ostavio i na mečeve sa Zvezdom (gol) i Partizanom (gol) i Čukaričkim (asistencija). Pet puta se našao u Timu kola, jednom je bio i Igrač kola Mozzart Bet Superlige.

LUKA ILIĆ (TSC) – Odluka da se na (makar) godinu dana vrati u srpski fudbal pokazala se kao pun pogodak. A u centar je potrefio i TSC, koje je izabrao Ilića kada je prodao Banjca u Rusiju i ostao bez organizatora igre. Briljirao je Luka Ilić u Mozzart Bet Superligi bukvalno od prvog kontakta s loptom. Na derbiju protiv Vojvodine je dao dva gola i od tog momenta kreće njegova „čarlama“ u prvenstvu. Statistika kaže na kraju: šest golova i sedam asistencija. A, obeležio je tri poslednje utakmice, kada se lomila trka za drugo mesto: dva gola i asistencija. Po ocenama drugi je najbolji igrač sezone, četiri puta je biran u Tim kola.

ALEKSANDAR KATAI (Crvena zvezda) – Magiju u nogama ima ofanzivni vezista crveno-belih i kada je raspoložen za igru, u ovoj ligi mu niko ništa ne može. Vodio je do kraja trku za najboljeg strelca lige, ali je stao na 17 pogodaka. Da je malo više zapeo u plej-ofu... Piše mu se i devet asistencija. Pred kraj jeseni je imao impresivni niz od osam utakmica na kojima je bio ili strelac ili asistent. Uz Kangu, jedini je čak osam puta našao mesto u Timu kola. A, rekorder je po tome što je čak tri puta bio Igrač kola. Kakva će biti njegova sudbina na Marakani, tek će se videti kada krenu pripreme, ali ako ostane, biće ugrožen u narednoj sezoni rekord Milana Bojovića od 100 golova u Mozzart Bet Superligi.

RIKARDO GOMEŠ (Partizan) – Jedini predstavnik Partizana u Timu godine, što dovoljno govori o sezoni crno-belih. Ali, za najboljeg strelca lige mora da ima mesta u špicu. Pogotovo što je Rikardo odbranio Zlatnu kopačku, iako je lani bio daleko ubojitiji. Ovog puta je stao na 19 pogodaka. To što je bilo do njega, uradio je, ali je zakazao ostatak tima Partizana, koji je sezonu završio na istorijskom minumumu od raspada SFRJ – na četvrtom mestu. Sedam puta je Rikardo biran u Tim kola, a dva puta je bio i Igrač kola Mozzart Bet Superlige.



tagovi

FK Crvena zvezdaFK PartizanČukaričkiTSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaMilan BorjanMiloš CvetkovićStrahinja ErakovićAleksandar DragovićNemanja TošićMarko DocićGelor KangaSaša JovanovićLuka IlićAleksandar KataiRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara