Printscreen
Printscreen

Trenutak kada je Buenos Ajres eksplodirao: Buka u koju staje 36 godina čekanja na svetski tron (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.22. | 19:13

A fešta nakon osvajanja Mundijala u Kataru tek počinje i neće prestajati danima

Pomilovala je lopta nakon odlučujućeg jedanaesterca Gonsala Montijela mrežu, stopila se s njom, a istovremeno su se širom Argentine, s epicentrom u Buenos Ajresu u jedan spojili glasovi, pokliči, cika i vriska egzaltiranih Argentinaca. Mnogo je jedni od najvećih zaljubljenika u fudbal na planeti propatili u poslednjih 36 godina, od poslednjeg Zlatnog globusa '86, a u buku koju su napravili kada su im Leo Mesi i drugovi doneli titulu šampiona planete stale su sve te turobne fudbalske godine.

Eksplodirao je Buenos Ajres, ekslodirali su Rosaario i Aveljaneda i svi oni gradovi gde je decenijama unazad fudbal vrhovna religija, ma eksplodirala je čitava Argentina. Slavilo se u kući pokojnog Dijega Armanda Maradone u prestonci, slavilo se i u Italiji. Maradonin Napulj večeras je pstao mala Argentina.

Izabrane vesti

Stotine hiljada ljudi na ulicama, oni koji su finale pratili iz svojih domova, poiskakali su na terase i potrudili se da doprinesu kolektivnom probijanju zvučnog zida. Fešta je počela i veliko je pitanje kada će stati! Jer ima li narod koji živi za najvažniju, za njih ne sporednu, već glavnu stvar na svetu, bolji povoda za zabavu osvajanja Svetskog prvenstva.






tagovi

Argentinafudbalska reprezentacija ArgentineBuenos Ajres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara