Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Tri propuštene šanse, pa Dušanova samokritika: Napadač Juventusa mora ono da pogađa

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.24. | 10:12

"Ne tražim nikakva opravdanja. Ako želim da postanem ono što sam sebi zacrtao, moram da eksploatišem takve situacije..."

U istom danu kada je Erling Haland na Etihadu, iz peterca Mančester Junajteda režirao jedan od promašaja sezone u ligama petice, ni Dušan Vlahović nije zablistao na jugu Italije. Haland je doduše, okončao mančesterski derbi mnogo zadovoljniji nego što je srpski golgeter otišao sa stadiona Dijego Armando Maradona. Za početak Siti je slavio, a Haland zapečatio pobedu (3:1) rutinskom egzekuzijom bacivši senku na veliki promašaj, dok su Vlahovićeve, neiskorišćene, zrele šanse dodatno došle u fokus nakon što je Stara dama četvrti put uzastopno poražena podno Vezuva.

Ipak, nije italijanska štampa, kao što je to činila u prvom delu sezone dok je Vlahović prolazio kroz golgetersku sušu, bila naročito oštra prema momku iz Zemuna. Nije joj ni Dušan dao materijala budući da nema ubitačnijeg, niti konstantnijeg špica otkako je počela 2024. godina. Da je sinoć unovčio bar jednu od tri izgledne prilike u prvom poluvremenu, došao bi do brojke od 10 pogodaka od 1. janaura.

Izabrane vesti

Počelo je od 10. minuta i Kjezinog centaršuta nakon kojeg je Vlahović sa ivice peterca trznuo glavom, a lopta otišla pored gola. Nastavilo se u 34. minutu, kada je dobio loptu u prostor, iz nimalo lake pozicije je umešno trznuo preko Aleksa Mereta, ali ga je zaistavila stativa. Do tada je Juve mogao da ima gol prednosti, možda i dva. Međutim, Hviča Kvarachelija je iz voleja kaznio propuštene šanse Bjankonera, a Vlahović u 45. minutu ponovo bio zamalo neprecizan. Juve je nakon presinga osvojio loptu, drugi strelac Serije A iz prve silovito gađao, ali je lopta liznula gornju mrežu i završila u gol-autu.

Reprezentativac Srbije, koji je svojim golovima do početka februara od Juventusa napravio prividnog konkurenta za "skudeto" (do 23. kola i Derbija Italije na Meaci delovalo da je trka živa), bio je prilično samokritičan nakon gostovanja Napoliju.

"Napadač Juventusa mora da presudi u ključnim trenucima, a ja to nisam uspeo. Imao sam zrele prilike koje su mogle da reše utakmicu, ali sam grešio. Ne tražim nikakva opravdanja. Ako želim da postanem ono što sam sebi zacrtao, moram da eksploatišem takve situacije. Kada ne pratim svoju intuiciju, stvari dobijaju loš epilog. U trećoj situaciji želeo sam da ponesem loptu napred, ali sam odlučio da momentalno šutiram. Moj cilj je da postanem veliki napdač, ali problem je što nismo pobedili, a ne to što ja nisam postigao gol. Nadam se da ću biti sposoban da to ispravim u narednoj utakmici", rekao je Vlahović, s tim što naredna utakmica za njega neće biti ona 10. marta protiv Atalante u Torinu. Vlahović je u 18. minutu zaradio peti žuti karton ove sezone zbog kojeg je zaradio suspenziju. Samim tim, 16, zašto ne i neki gol više, potražiće protiv Đenove na Alijanc stadionu 17. marta.

"Moramo da nastavimo ovim putem, očekujući da ćemo osvojiti prvenstvo naredne godine. Na kraju sezone biću srećan ako osvojimo trofej i plasiramo se u Ligu šampiona. Želim povratak u Ligu šampiona sa druge, a ne sa treće pozicije na tabeli", rekao je Vlahović.

Jedanaest kola pre kraja sezone, Inter je već pobegao toliko da mu se praktično već čestita osvajanje Skudeta. Juventus je drugi sa 57 bodova, dok Milan ima jedan manje i poput Bjankonera, nameru da sezonu okonča na drugoj, ne na trećoj poziciji. Stara dama simultano sa prvenstvom ima obaveze u Kupu Italije, Rosoneri na frontu Lige Evrope.



tagovi

Dušan VlahovićJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara