(MN Press)
(MN Press)

TSC dovodi prvo pojačanje, samo se ne zna da li je štoper ili zadnji vezni

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 10:41

Žarko Lazetić u kadrovskim problemima pred nastavak prvenstva

Nikog nije doveo, ali hoće. I to u osvit nastavka prvenstva. Četiri dana pre gostovanja IMT-u u Beogradu, iz tabora TSC-a stižu najave da će premiijerno pojačanje ove zime stići u Bačku Topolu.

To je trebalo da bude Aleksa Pejić, trenutno pod ugovorom sa bečkim Rapidom, ovdašnjim ljubiteljima fudbala poznat po periodu dok je igrao za novosadski Proleter. Posao još nije realizovan, mada bi trebalo da bude i da tako viceprvak Srbije osvežen uđe u nastavak trke u Mozzart Bet Superligi. Mada, Pejić je tipčni zadnji vezni, dok je Topolčanima potreban centralni defanzivac, ali kako kod trenera Žarka Lazetića svi maltene igraju sve postoji šansa da upravo Pejić dobije dvostruki ulogu i postane jedini novajlija u ekipi.

Izabrane vesti

Uostalom, u pauzi između jesenjeg i prolećnog dela šampionata samo je sa pozajmice vratio Nikolu Čolića, bivšeg izdanka Partizanovih mlađih kategorija.

Blizu smo realizacije ugovora sa novim igračem. Gledali smo kako da rešimo pitanje štopera, analizirali mnogo igrača i nadam se da ćemo dovesti onog koji će se uklopiti u naš sistem rada. Ne želim da prejudiciram, ali trebalo bi da se dogovorimo za dan ili dva i ako sve bude išlo po planu biće to prava stvar“, nagovestio je Lazetić posel priprema u Španiji.

Tokom boravka u Malagi, TSC je u kontrolnim utakmicama savladao kanadski Vankuver (2:1) i švedski AIK (2:0), odigrao nerešeno sa mađarskim Diošđerom (1:1), a izgubio od američkog Sijetla (2:3).

Meni su ovo bile pete pripreme sa ovom ekipom i čini mi se da nikada nisu bile bolje. Sve je bilo odlično organizovano, imali smo dva svoja terena koja su bila odlična, što nam je bilo najvažnije. Ni ovoga puta nisam imao nikakve probleme po pitanju discipline, sve je išlo po planu, a i vreme nas je poslužilo. Protivnici su nam bili jako dobri i kvalitetni, utakmice su pokazale da smo na dobrom putu. Naravno stekli smo i uvid u neke probleme koje treba da rešavamo, pogotovu visoki presing i niske zone, ali imamo još malo vremena do prvog kola da i to utegnemo. Vremenom ćemo ulaziti u formu, dobro smo iskoristili prethodni period da doteramo detalje u igri, kako u ofanzivnoj, tako i defanzivnoj organizaciji“, dodao je Lazetić.

Prema informacijama iz Bačke Topole, Miloš Cvetković je povredio stomačni mišić, Milan Radin je dobio udarac, Petar Stanić je na lekarskim pregledima, a izvesno na prolećnoj premijeri neće igrati dugo odsutni Josip Ćalušić i Matija Đorđević.


 


tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara