TSC prvi put u Pančevu: Nastavlja li se dominacija Topolčana na strani?

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.02.24. | 11:16

Vicešampion Srbije u 22. kolu Mozzart Bet Superlige gostuje ekipi Železničara kojoj su bodovi neophodni (TV Arena Premium 3, 18:30).

Treće kolo u nastavku prvenstva i Topolčani će ponovo na megdan ekipi koja se bori za opstanak, nakon čega ih čeka derbi sa šampionom Srbije u Bačkoj Topoli. Nakon slavlja protiv IMT-a u Beogradu (2:0) i minimalca kod kuće protiv fenjeraša iz Surdulice (1:0), na redu je gostovanje Dizelki u Pančevu.

Pamti se utakmica sa čak devet pogodaka iz prvog dela sezone, gde je TSC uoči puta u London odigrao jednu od ofanzivno najboljih predstava, ali i uspeo da primi tri pogotka, najviše na jednoj prvenstvenoj utakmici od početka sezone. Železničar je trenutno pretposlednji, sigurno će ići na pobedu, što znači da će se otvoriti prostor za ubitačne napadače ekipe Žarka Lazetića. Deluje da je na pomolu dobar fudbal, i da je spektakl zagarantovan. Meč se igra danas od 18:30, pravdu deli Milan Stefanović (TV Arena Premium 3).

Izabrane vesti

Dva puta je Železničar dolazio u Bačku Topolu i oba puta je ostajao praznih ruku. Sada će tim iz Pančeva biti prvi put domaćin, a TSC će pokušati da nastavi sjajan niz na gostovanjima, gde nije primio pogodak još od remija sa Crvenom zvezdom od prvog dana novembra prošle godine. Strateg kluba iz Bačke Topole, Žarko Lazetić, pun je reči hvale za današnjeg protivnika njegovog tima, bez obzira na poziciju u kojoj se on nalazi. Dizelka je ispustila u poslednjim trenucima utakmice pobedu kod kuće protiv Novog Pazara (2:2), dok su od Čukaričkog poraženi nakon preokreta (2:1).

„Oni su trenutno u lošoj poziciji ali mislim da su zaslužili više. Pratim ih od dolaska novog trenera, Nenada Mijailovića i specifični su jer igraju izuzetno agresivno i na svom terenu i sa strane. Protiv ozbiljnih protivnika igraju jedan na jedan sa sto odsto snage, izlaze visoko i uvek su motivisani, bili su sjajni i protiv Novog Pazara i Čukaričkog što potvrđuje da nas čeka izvanredna utakmica. Pozicija koju zauzimaju na tabeli sigurno nije ono što žele, ponavljam:ne mislim da zaslužuju da budu na njoj. Uveren sam da će do kraja sezone probati da poprave plasman, ali i da ćemo mi moći da prenesemo dobru energiju sa prethodnih utakmica i treninga pa ćemo videti za šta je to dovoljno“, rekao je Lazetić.

Uspeo je TSC da uđe u nastavak sezone sa gotovo kompletnim kadrom uz samo jedno pojačanje, Aleksom Pejićem. Mladi strateg je zadovoljan i prikazanim, smatrajući da je posle prve utakmice protiv IMT-a, koji je uspeo da znatno ugrozi njegov tim, već u narednoj utakmici popravljena igra u defanzivi. Posmatrao je prethodnu utakmicu sa tribina Žarko Lazetić, a sada se posle suspenzije vraća na klupu.

„Na prvoj utakmici u polusezoni smo imali povređene igrače, ali nije bilo ništa ozbiljno, Mirčevski nam je i dalje van stroja, Vlalukin ima prolazne stomačne probleme, ali svi ostali su na raspolaganju i treniraju, a i ja se vraćam. U dobrom smo momentu i na nama je da nastavimo dobar početak proleća, kao i da iz meča u meč podižemo kvalitet igre, jer je to presudno. Na prošloj utakmici, protiv Radnika, smo igrali protiv niske zone i kontrolisali smo potencijalne protivnapade. Popravili smo igru posle izgubljene lopte i to je rezultiralo da ne bude mnogo šuteva na naš gol, a to će biti ključno i za ovu utakmicu. Verovatno će u subotu biti nešto teže jer protivnik igra drugačiji fudbal, ali i mi smo kompaktniji i stabilniji pa ni njima neće biti lako protiv nas“, zaključio je Žarko Lazetić.

Projektovani sastav TSC-a u formaciji 4-3-3: Ilić – Cvetković, Antonić, Stojić, Petrović – Radin, Đakovac, Stanić – Jovanović, Milovanović, Ćirković.

MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO:

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

13.45: (9,50) Radnik (4,90) Partizan (1,35)

16.00: (1,25) Crvena zvezda (6,50) Čukarički (10,5)

18.30: (4,10) Železničar (3,50) TSC Bačka Topola (1,90)

Nedelja:

14.00: (2,60) Javor (3,30) Radnički 1923 (2,75)

16.30: (2,55) Napredak (3,30) Novi Pazar (2,80)

18.30: (1,70) Vojvodina (3,60) Spartak Subotica (5,30)

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)



tagovi

Žarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara