TSC se opasno približio Partizanu, golčina Jovanovića i dva crvena u Kragujevcu

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 16:04

Ekipa Žarka Lazetića lako slavila na Čika Dači - 2:0

TSC-u izgleda prija da igra pod pritiskom, nakon izgubljena dva boda u derbiju sa Spartakom usledila je dobra reakcija i slavlje u Kragujevcu. Već nakon pet minuta prednost gostujućeg tima, Saša Jovanović nastavlja sjajnu seriju jer je u nastavku prvenstva na svakoj utakmici bio strelac ili asistent. Ovoga puta je pronašao Ivana Milosavljevića koji loptu zakucava u mrežu. Potvrda njegove dobre forme stiže malo kasnije kada postiže pogodak koji će biti kandidat za najlepši gol u ovom kolu, bio je to ujedno i konačan rezultat duela na Čika Dači - 2:0 (2:0). Topolčani mogu na miru da dočekaju Crvenu zvezdu, ponovo su vratili na kratko izgubljenu poziciju broj tri a takođe su prišli Partizanu samo na bod, barem dok se ne odigra Večiti derbi u petak.

Novosadska Mladost je napunila baterije u Humskoj pa je izgubila kod kuće od TSC-a, sada je isto doživeo i Radnički. Nakon osvojenog boda protiv crno-belih, Kragujevčani su vrlo nervozni dočekali tim iz Bačke Topole na svom terenu, dobili pregršt žutih kartona pa na kraju i dva crvena, nisu ni što se tiče igre uspevali da blistaju. Tek jedna stopostotna prilika i svega par polušansi za gol. I dalje ne znaju za pobedu u nastavku prvenstva, pamti se da su poslednji put slavili u novembru protiv Radnika iz Surdulice. Deluje da dobra igra protiv Partizana na strani nije garant uspeha protiv TSC-a i nije merilo stvarne forme tima. TSC sa druge strane nije dozvolio da ponovo ispusti dva gola prednosti.

Izabrane vesti

Videlo se da su gosti došli po tri boda, opsada gola Radničkog na startu i pogodak već posle pet minuta. Kao i protiv Spartaka proradila je veza Jovanović-Milosavljević, krilni napadač TSC-a je sada uzvratio asistencijom vezisti koji je loptu poslao pod prečku. Previše olako su ulazili u kazneni prostor Kragujevčana gosti, čas Luka Ilić, čas Jovanović. Domaći tim je teško uspevao da organizuje napade, a ofanzivac Evandro se povredio već posle dvadesetak minuta igre. Kada se učinilo da će Radnički uspeti da se nametne, utišao je domaću publiku ponovo odlični Saša Jovanović. Radin je podigao loptu na glavu Ratkovu koji je spustio na volej Jovanoviću koji matira nemoćnog Raičevića. Tek kada si bili u zaostatku od dva gola uspeli su domaći da kreiraju šanse, šut Damjana Krajišnika ipak nije bio dovoljno dobar da dođe do gola, dok je Zorićev udarac glavom otišao za malo pored stative.

Kragujevčani su mogli da smanje prednost gostiju posle deset minuta igre u nastavku, ali je Čolović promašio loptu u situaciji u kojoj se našao sam pred golom Veljka Ilića. Odahnula je odbrana TSC-a kojoj je krilni napadač Radničkog uspeo da pobegne. Opreznije su zaigrali gosti, poučeni iskustvom iz prethodnog meča gde je Spartak stigao dva gola zaostatka. Radin pa kasnije Kuveljić, su uspevali da pokvare napade Radničkog u začetku, dok je zadnja linija TSC-a bila nesavladaviva prepreka za napad domaćeg tima.

Postigli su gosti i treći gol, odnosno za njih je to uradio defanzivac Kragujevčana Pecelj, ali je sreća bila na strani ekipe u crvenim dresovima jer je VAR utvrdio da je Petar Ratkov bio u nedozvoljenoj poziciji. Pojačao je šef struke Radničkog ofanzivu, poslavši na teren Milunovića i tek oporavljenog Činedua, ali bez većeg efekta. Sve je bilo gotovo u 82. minutu kada je štoper Radničkog Ivanović isključen posle drugog žutog kartona, prethodno je rukom zaustavio Petra Ratkova. Mladi centarfor Topolčana je izveo slobodan udarac i zatresao prečku. U nadoknadi vremena još jedno isključenje, Vlajković je srušio Sekea i zaradio drugi žuti karton.

 

MOZZART BET SUPERLIGA 24. KOLO

RADNIČKI KRAGUJEVAC:TSC 0:2 (0:2)

/Milosavljević 5, Jovanović 31/

Stadion Čika Dača, Kragujevac

Gledalaca: 700

Sudija: Milan Mitić (Leskovac)

Crveni kartoni: Filip Ivanović (Radnički Kragujevac) 82. minut, Nikola Vlajković (Radnički Kragujevac) 91. minut

Radnički Kragujevac (4-3-3): Raičević 6 - Vlajković 5,5, Ivanović 5,5, Mitrović 6, Pecelj 5,5 - M.Vidović 6, Krajišnik 6,5 (od 46. Đurić 6), Zorić 6 (Od 75. Činedu) – Vidosavljević 6,5 (od 80. Milojević), Evandro (od 26. Maksimović 6,5) , Čolović 6,5 (od 75. Milunović)

TSC (5-3-2): V. Ilić 6 - Cvetković 6, Stojković 6, Stojić 6, Ćalušić 6, Petrović 6 - Milosavljević 7 (od 90. Krpić), Radin 6,5 (od 64. Kuveljić 6,5), L. Ilić 6 - Jovanović 7,5 (od 73. Seke), Ratkov 7

Igrač utakmice: Saša Jovanović 7,5



tagovi

Žarko LazetićSaša Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara